Thursday, 14 June 2012

Kenapa kena pasang lampu kenderaan kita masa Jalan berkabus di siang hari?

Pagi ni masa odw ke Muadzam untuk manjalankan rutin harian (pegi keje u.....). Jalan sangat-sangat berkabus... Penglihatan memang setara 5 meter kedepan aje... so bawak memang kena slow and steady lah.. Yang menjadi kemusykilan aku adalah...

Kenapa masih ada orang yang tak paham konsep "kenapa kita kena pasang lampu kenderann di jalan yang berkabus di siang hari?".. setahu aku.. secara logiknya, pasang lampu di siang hari yang berkabus tak menolong kita untuk dapat melihat jauh.. tapi ia adalah bertujuan untuk kenderaan di lane sebelah yang berlawanan dengan kita nampak kenderaan kita, oleh itu mereka-mereka itu nak memotong ke, tak nak memotong ke, nampak kita ni ada di lane sebelah sini...

tak kan bateri kereta tu low kot semata-mata pasang lampu di siang hari yang tak sampai sejam pun...

No comments:

Post a Comment