Thursday, 11 October 2012

Bahaya Dalam Perjalanan Senantiasa menanti Bagi Yang Lalai

Sudah agak lama aku tak update blog aku ni... x sempat lah aku ni, maybe sebab aku ni "fail time management". Tapi bila ada kesempatan aku ada snap gambar untuk di kongsi dengan yang ada singgah kat blog aku ni.. well, perjalanan aku dari tempat keje ke rumah mengambil masa dalam 40- 45 minit, (perjalanannya 70 km untuk sehala, so maksudnya pergi balik 140 km).

Perjalanan aku tak terlibat dengan "JEM" macam kekawan aku yang duk kt bandar, tapi yang thrill untuk perjalanan aku ni ialah : binatang2 liar seperti BAB 1, anjing2 liar, dan binatang2 kecik mcm biawak, dan yang lagi 1 cukup menakutkan kenderaan yang agak besar seperti lori yang pelbagai jenis dan jugak kabus tebal (dimana kekadang ada jugak kereta yg terlebih berjimat dengan bateri, so dalam kabus pun tak pasang lampu)
 nampak tak, sikitnya besar balak2 tu.. ada dalam past 2 month lori balak terbalik.. tapi x sempat snap gambar..
 dan lagi..
 ni lori besar yang lain lak..
 lori minyak ni laju giler, kalau nak potong, bawak 120 baru lepas potong dia...

 ni tuan empunya jalan ni kot... degil tul dia, dah horn pun dia tengok aje kita ni.. kita lak kena elak dia...
 ni lak, dengan barang lebar dari lori tu..
ni kabus yang agak tebal.. ok... harap mereka yang lalu jalan ni, berhati2... bukan untuk you people aje, tapi untuk keselamatan pemandu & penumpang kereta lain..

1 comment:

  1. ni masa ambik gambar ni tengah bawak keta ke ape ni?.. bukan leh caya sgt akk ni...hahahah

    ReplyDelete