Friday, 19 October 2012

Duit Duit Duit Yang sesokmo kena keluar...

Salam Jumaat, hari ini penutup tirai untuk hari kerja selama 5 hari dalam seminggu...... topik aku hari ini tak lah sehangat topik yang sedang keudara di siaran radio HOT FM le ni.. (aku guna nama ni sebab untuk pergi dan balik ke tmpt kerja, aku asik melayan siaran HOT FM , selain dari klasik FM tu... sebabnya duk dengar depa bertiga tu berceloteh Farah Fauzana, dengan yang lelaki 2 org tu... boleh buat aku gelak sorang2 cm orang giler...) lupa... topik kat radio tu pasal malam esok kan.. red Warrior ( Kelate, kelate) akan berlawan dengan ATM (pasukan ni x leh kalah, sbb kalau kalah abislah Malaysia)....
inilah radio aku, cikai punye aje..
Tapi topik aku ni... pasal kereta... pasal kereta aku duk buat hal pulak dah... susahnya nak masuk gear.. aku takut peristiwa lama berulang aje... ari tu pun cm nigak.. abis melayang duit laki aku... :) so topik hari ni tu dia, pasal kereta lah.. kalau dah tak pening hal bayar kereta, kena pening hal repair kereta lak... memandangkan aku berulang alik ke tempat kerja yang mencecah 140km pergi balik setiap hari, maka peruntukan untuk maintenance tu agak menyesakkan jugak lah penafasan aku ni...

so... nasib baik kereta aku kereta yang tengah tu aje... hehehe... so cost maintenance tak le melampau sangat kan...  kereta yang kiri kanan tu kereta member sekapal aku ni... si cun berdua ni.. selama setahun lebih kiteorang masuk kerja bersama, ini lah first time kiteorang kebetulan parking berdekatan berderet... ( eleh! benda ni pun nak highlight kan.. entah hapa-hapa aje...)

tapi yang buat hal ni dia... gear ni... susah tul nak masuk gear.. memang nak kena bawak g bengkel....
 last week baru aje tukar minyak hitam... beli minyak sendiri then bawak g bengkel... kalau pandai tukar sendiri... tak payah kuar duit extra g.. hari tu kena charge RM15, rugi lak tak tukar kedai cina tu ari tu, dia offer RM10 aje.... so yang kat luar sana tu.. kalau korang nak servis kereta ke. make sure korang tau apa yang dicharge kan.. mahal ke murah ke.. kena gak amik port.. jangan melulu aje bayar.. tapi kalau korang banyak duit, tak payah kisah lah kan... hulur aje lah note2 dari dompet korang tu.. cam aku ni... duit agak berharga lah....

No comments:

Post a Comment