Friday, 30 November 2012

Berkerja di hari "cuti"

Actuallynya dah bukak n3 ni few days ago.. masa cuti hari jumaat.. nak cite yang biasanya kaum hawa ni, bila bercuti dari kerja tak de lah maksudnya bercuti betul.. Bila bercuti dari tempat kerja tak bermaksud bercuti jugak dari buat kerja rumah kan.. cuma bezanya kaum hawa ni bila berkerja di rumah tak da dapat gaji tetiap hujung bulan, tapi bila upah pembantu rumah buat kerja rumah yang dibuat oleh "suri rumah" mereka dapat gaji tetiap hujung bulan kan..  so  xtvt masa bercuti dimulakan dengan bangun pagi dan kejutkan anak2 bangun solat subuh..
then, hantar anak dara berdua ni ke kelas mengaji...
then pegi servis kereta kat bengkel kejap, ni Aisha si burung hantu still tido, angkut aje dia letak dalam kereta.

yang si lelaki kecik suka lah dia tengok orang pomen kereta ni.

nak kena tukar minyak hitam dan minyak gear . betul ke perkataan tu?.. :)
so sambil tunggu diaorang siapkan tukar minyak, sempat gak layan home design ni.. hehe.. biarlah x dapat rumah camni pun kan..

then xtvt diteruskan dengan singgah pasar beli apa2 yang patut untuk tgh, biasanya beli ayam dengan kepah.. senang masak dan paling penting, x susah sangat siang ayam ni, dan kepah tak payah siang2, basuh aje, kalaui ikan kan leceh. Hehe..ala, tak jumpa lak pic kepah ni...

then mandikan Aisha, makan tengahari, dalam kul 2 antar budak berdua ni kekelas TKW lak.. 
 suka tul tengok diaorang ni ber TKW.. hehe.. Umminya x pandai pun.. kot ada apa2 harap depa ni boleh lah tolong ye..

nak jugak menyibukkan diri si kecik ni.. then ambil diaorang kul 5 ptg.
Itu lah antara xtvt yang dijalankan masa di rumah dari jam 6 pagi sampai 5 ptg.. lum sambung g utk sediakan mkn malam.. sambil tu melayan kerenah anak g.. memang x menang tangan lah.. tapi at the end of the day, walau pun mulut kaum hawa ni mengomel macam2, dalam hati terasa amat gembira sebab semuanya untuk kebahagiaan keluarga dan kepuasan diri.. Apa lagi yang diharapkan oleh seorang kaum hawa kan...


8 comments:

  1. assalammualaikum... alhamdulillah dianugerahkan penyejuk mata yang comel2.. :)

    ReplyDelete
  2. Iye Si pipi Merah, anak2 kecil sememangnya comel2 sebab diaorang still bersih...

    ReplyDelete
  3. hehehe.. iye ke merahandbiru.. kalau pulangannnya lumayan.. memang bisa dong....

    ReplyDelete
  4. bagus la hantar anak2 pi belajar cara pertahankan diri... nak2 anak perempuan... untuk kemudahan mereka kemudian hari... saya pun plan untuk hantar anak2 belajar seni pertahankan diri...

    ReplyDelete
  5. Hajat hati nak antar diaorang join silat sebab ianya lebih lembut tapi kawasan kami tinggal tak de, hanya TKW yg aktif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok lah tu... asalkan dorang tahu nak pertahankan diri nanti..

      Delete
    2. Saya pun setuju, at least adalah gak skill mempertahankan diri

      Delete