Friday, 9 November 2012

Sakit Kepala...

Petang jumaat ni, dah kul 06.03 pm... aku still kat office tengah menjengilkan mata meneliti jurnal2 yang nak diamik idea nak mengolah akunye proposal yang dah bertahun x siap2 g ni...


dah lah tengah sakit kepala.. sakit kepala yang berdenyut2 gitu... pagi semalam masa odw g kerja , 2 kali aku stop tepi jalan, sbb tak tahan sgt kepala tu... so bila sampai ofis aku telan ni dia.. Panadol ActiFast.. memang fast lah.. cepat tul hilang sakit kepala tapi tak berkekalan.. lepas beberapa jam sakit kepala balik..
tapi sakit kepala aku yang dah berlarutan kat 2 minggu sebanarnya cuma ketaranya 2, 3 hari ni.. di sebabkan ni.. si kecil aku ni... tetiap hari dia tidur pagi hari.. paling awal kul 3 pagi... aku rasa aku pernah highlight psl dia ni.. tapi still jadual harian dia tak berubah.. tdo 3, 4 , 5 pagi.. bangun kul 12 tgh, tak pun lajak kul 2 ( kata mak aku.. ).. then dia take a nap kul 7, 8 mlm.. bgn dlm kul 9, 10 dan berjaga sehingga awal pagi... so aku sakit kepala sebab tak cukup tdo kot... aku tak berani nak tinggal dia main sorang2, takut kang ada benda lain lak tolong teman dia.. uishhhh...
 ni gmbr the latest pagi tadi... sebelum aku trlelap dalam kul 3 aku tengok dia pakai sluar pink, baju aku pun tak perasan bila dia tanggal... yang aku tahu bila aku terjaga kul 4, aku tengok dia dah tdo tapi pakai baju abang dia...
masa bila dia tukar baju entah, ingat En. suami yang tukar rupanya tak.. dia sendiri... dan yang pasti still kepala aku sakit ni.. so sebelum balik jap g, aku kena telan dulu Panadol AktiFast tu baru boleh drive balik...

2 comments:

  1. waktu tdo anak tu kena betulkan blk... ajarkan waktu tdo yg btul... kalau x mmg Trk la kita... tak ckup Rehat... apa pun take care Ye...

    ReplyDelete