Wednesday, 14 November 2012

Talk about "Hobi"...

Rasanya semua orang ada hobi.... ada yang banyak hobinya mengikut kesesuaian masa.. Buku terakhir yang aku sempat baca adalah buku ini... buku ni kawan lama aku masa sama belajar Ting 1 ~ 3 dulu (1987~1989).. then aku tak pernah jumpa dia lagi dah sampailah sekarang tapi tahu perkembangan dia dari FB.... so buku ni dia pos kat aku kira2 setahun yang lalu...
so le ni, aku tengah baca buku ni.. tapi sebanarnya buku ni aku baca dulu dari buku di atas tapi banyak stop.. dah kat 3 tahun lum abis2 g..

then last 2 month masa kat kelas RM aku, ada member ni seperti tertera gambar dibawah......
tengah baca buku ni... aku baru tengok sinopsis buku ni kat suratkabar dalam few days before.. baru rancang nak g beli.. tengok dia dah ada buku ni.. jeles gak... kat Muadzzam ni aku dah round seme kedai buku, tak dak pun buku ni... so kena tunggu lah nanti pi cari..
tapi sebenarnya aku nak cite bab lain kat sini.. sebenarnya aku duk pikir macamana sebenarnya aku nak join contest ni.. hehehe...
sebab, alhamdulillah, sejak diperkenalkan dengan solat dhuha ni oleh rakan setugas aku (terimakasih Jay..) aku rajinlah mengamalkannya dan benarlah seperti yang aku pernah terbaca "kita ni dijadikan oleh Allah S.W.T  oleh itu apa2 sahaja kesusahan atau kemusykilan yang kita hadapi, mintaklah dari dia, tak perlu pandang yang lain memohon simpati, mengadap ajelah dia, Insya Allah, akan dipermudahkan olehnya".. so amalan solat dhuha yang aku amalkan aku amik dari buku lama ni (yang aku jumpa kat rak rumah mak aku).. rasanya yang abang aku punya.. so aku nak share lah kat entri dhuha tu nanti...
tua sangat dah buku ni... dah koyak2 dah tepinya tu tapi aku suka buku ni yang secara tak rasminya aku dah buat jadi cam hak milik aku... so nantikan entri aku tu nanti...

2 comments:

  1. betul tu... solat dhuha ni pembuka rezeki... jika rajin amalkannya.. maka masalah kehidupan yang lain insyaAllah boleh kita selesaikan...

    ReplyDelete