Thursday, 20 December 2012

Berjalan Dengan Bersungguh2 Hari ini.

Salam buat semua yang sudi menjenguk blog saya ni. Emm hari ini saya berjalan dengan bersungguh2 setelah penat memerah otak mengadap journal2 dan semalam telah pun saya "Pre-defend" untuk proposal tesis saya. Walaupun banyak kena kondem, hehe tapi alhamdulillah kehadiran supervisor saya dan sempat gak dia tolong jawap few soalan dari panel bilamana saya tak dapat jawap, everything turn out quite well. (so kena usaha lebih lagi lepas ni, banyak kawasan yang lompang2 itu nak kena tampal).
my supervisor Pn Wahilah yg berbaju hitam tu, very helpful: ptt pelajar kejar supervisor tapi dgn Ilah ni, dia kejar student. TQ Ilah
So untuk mereleasekan tension hari tu (kononnya) hari ni saya berjalan dengan sepuas2nya.. kemana lagi kalau bukan terjah blog kekawan... dari blog OKje, saya ada singgah di blog ini, dimana saya tertarik dengan cara penulisannya, baik penulisan Mawar mahupun penulisan Nafastari. (mungkin saya dulu pernah ada keinginan menjadi penulis tapi tak berbakat..)
blog yang sangat menarik bagi saya
dalam sibuk membaca dari satu N3 ke satu N3 akhirnya saya sampai di satu N3 dimana ada cerita tentang buku "Tenggelamnya Sebuah Kapal Van de Wick" tulisan Hamka, yang secara tidak langsung mengingatkan saya tentang pencarian saya kisah buku ini dari tahun 2005. Ingat lagi masa lepak di Perpustakaan Negara sambil mencari2 novel2 yang menarik dan secara tidak langsung telah berbual dengan seorang tua yang pada pandangan saya gayanya seperti seorang penulis. hehehe.. saya agak2 lah dari cara dia berbual dan banyak memberi saya cadangan tentang bahan2 bacaan yang saya patut terokai. So encik itu telah mencadangkan saya untuk baca buku tulisan Hamka ni. Lama gak saya cari buku ni dikedai2 buku tapi masa tu kiranya saya ni golongan buta IT, so x tau nk google2 ni. Then tadi bila terbaca N3 mawar tu, saya pun terus google.
ini lah bukunya. dan dh order pun tadi
So dalam next week kot saya akan dapat buku ni, Insya Allah. Then rasanya En. Suami akan naik angin sikit nanti sebab saya kalau ngadap buku yang saya suka, abislah, selagi x selesai, saya akan mintak En. Suami tolong buat kerja rumah... hahaha...

12 comments:

  1. Wahh akk...sungguh2 nmpknye..yela..xkan nk main2 pulak.hihi...tq sudi singgah komen blog deqla...singgah sini bls kunjungan.. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Deqla sebab sudi bagi sokongan,:).

      Delete
  2. Tahniah dah selesai defend tesis... bila la giliran saya pulak ni... dup dap dup dap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah Nur akan buat dengan jayanya. Sekalong doa buat Nur.

      Delete
  3. hahahah kesian la encik suami nanti... kalau start blogwalking n jumpa blog yang best.. mesti akan dok lama2 kat blog tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Nora, tapi selalunya blog walking masa suami x de, hehehe, kalau tak jelingannya tu menusuk ke kalbu. :)

      Delete
  4. kesian en suami hehehe...tp xper tlg2 la istri kan hikss

    ReplyDelete
  5. He..he..cara tulisan awak pun best jugak apa...lancar aje..
    Yelahkan...bila berjalan ni.banyak yg boleh kita nilai, gaya bahasa,bagaimana orangnya...walaupun mungkin salah sangkaan to seronok berteka teki...he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, jalan2, baca2, jumpa yang hebat, ambik buat panduan. :)

      Delete