Wednesday, 23 January 2013

Dah Minggu ke 4 pun En.Haziq oii...

Salam semua sahabat blogger,

Hari ni dah kira minggu ke 4 pun si Haziq ni bersekolah, tapi tulah dia ni still gak berlinang airmata bila tinggalkan dia kat sekolah.
 Baru sampai, muka dah cuak dah...
 still boleh control
 tenang sikit sebab Ummi duk sebelah
 dah siap boleh keluarkan apa yang ada dalam beg
 Ummi bangun aje air mata terus meleleh, alahai...
 lagi sekali Cikgu Siti kena tolong tenangkan Haziq sebab Ummi dah lewat nak pergi kerja. Masa keluar tu dengar Haziq menangis dengan agak kuat, so the girl yang ada dalam gambar kat atas tu cakap "jangan nangis lo... ali sudah ujan, kalau kamu nangis nanti makin lebat ujan". Bijak tul this girl, her name is Chloe.

P/S: to PINkYCaT, menjawap soalan di Google+.hehe

30 comments:

  1. Anak saya Tadika PRA 5 tahun ..
    Alhamdulillah, Minggu pertama saja dia tu bersedih dalam kelas ...
    Sekarang ni saya layan sahaja dia bercerita tentang pengalaman hariannya di sekolah ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronoklah kalau anak koding rajin bercerita, makin petah lah dia ye. Haziq definitely kontra to anak Koding, tak pernah buka mulut pasal sekolah, mungkin faktor kepelatan dia kot yang membuatkan dia susah nak bercerita. So untuk mengetahui perkembangan dia kami memang rujuk kepada Cikgu2 dia. Setiap hari kami kena tanya pelbagai soalan, itu pun tak semua berjawap (rasanya majoriti soalan yang kami ajukan, tinggal dalam misteri, hehehe).

      Delete
  2. ala.. masih sedih lagi ke hehe.. tak pe.. lama2 oke la tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak tahu sehingga ke saat ni masih ada reason ke untuk dia terus bersedih cam tu... hehe

      Any reason WWK? :)

      Delete
  3. salam mFm ..
    teringat plak zaman anak2 aby masa kt tadika dulu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, mesti best bila recall balik zmn ank2 kecik, le ni semua dh besar, mesti rasa cpt je masa berlalu kn...

      Delete
  4. ada juga kawan yg tolong pujuk Haziq... dah mula risau nak hantar danish bila fikirkan kejadian macam ni.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itunlh, seronok je tgk bdk2 yg tak takut kesekolah ni, nampak macam diaorang enjoy sangat, dalam kelas Haziq ni, semua budak perempuannya berani, dari 1 st day lagi tak de yang menangis, budak2 lelaki aje yang manja.

      May be Danish tak de prob kot kalau dia dah terbiasa di hantar ke tempat pengasuh.

      Delete
  5. ooo...ingatkan knp la haziq ni nangis...ingatkan tak sihat td...pasal sekolah rupanya...tp PC rs ok dah tu haziq tak meraung2 tak nak pergi sekolah,sekurang-kurangnya dia dapat stay kat sekolah tu sampai tamat waktu persekolahan. baru ni ada staff kat tmpt PC kerja ni anak dia tak nak keluar dari kereta untuk pergi sekolah...jenuh jugak nak pujuk tu...sampai meraung2 dia cerita...hehe...sabo2 ye...bagi masa utk Haziq adapt with new environment:)haziq boleh!sama2lah kita berdoa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe PC, alhamdulillah Haziq ni sebenarnya dia nak ke sekolah cuma dia nak kita temankan. Tapi kalau saya tak de dia ok aje sebenarnya.

      Masa hari ke 3 Haziq sekolah hari tu pun ada juga budak yang meraung2, then the girls kelas tu pakai duk gelak everytime budak lelaki tu meraung... Seronok gak tengok keletah bebudak ni, tapi yg parah tu lah, Guru kelas tu, kalau tak kuat semangat, memang tak boleh jadi Guru pra ke Guru tadika ke.

      Delete
  6. heheh..teringat masa msk tadika dulu.
    camni la..bila mak hntr rasa cam nak nangis je.
    tapi bila dah jmpa kwn2 ok je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah jadi Sir pun NN. Hehe, kenangan tu mesti manis kan bila dikenangkan semula. Tapi boys memang lebih manja dari girls kan. :)

      Delete
  7. Haziq xde geng lagi agaknya..tu yg dia nangis...klu da ada geng,xde dia nangis..mcm adik sepupu eca..seronok sgt da pg tadika..balik pun best sebab balik sekolah dia ikut bas sekolah.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin lah kot Eca dia tak de geng lagi, tapi rasanya Haziq ni memang tak reti berkawan, dunia dia kiteorang aje, kalau main dengan sepupu dia pun tak sampai beberapa minit dia mesti nak balik rumah.

      Delete
  8. alolo..masih sedih lagi ke...hope nanti ok lah dia...
    risau jugak tahun depan nak antar Qis tadika..sebab tak pernah berenggang ngan mama dia ni..24jam berkepit..macamanalah agaknye dia tu nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, rasanya dia ni will take some more time nak adapt dengan kekawan baru tu.

      Rasanya Qis mungkin tak de masalah ke, biasanya the girls ni mature cepat compare to the boys, hehe, berdasarkan pengalaman kakak2 Haziq, diaorang alhamdulillah tak de masalah langsung.

      Delete
  9. huhuhu comeynyaaa dia! hehehe. tak per. lama2 kank mesti oke tu tak biasa lagi kot?? tak pun tak der kwn sekepala lgi? kank tak ingt nak balik dah . huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Sue, tq sudi stop by kat blog ni, iye lah, memang kena bagi dia masa lagi, tapi takutlah jugak kot2 dah pandai berkawan nanti kalau dia tak balik Umminya lak yang haru biru. :)

      Delete
  10. Rindu kat mama dia ini..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan rindu Hanif, tapi lebih menjurus kepada "agak mengada", hehe, "manja terlebih" pun ye gak.

      Delete
  11. Insyaallah dah ada kawan rapat nanti Haziq tentu ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyelah Ibu, saya pun berharap dia dapat kawan secepatnya, mungkin bila dah berkawan tu dia akan rasa lebih ceria untuk ke sekolah.

      Delete
  12. ololo...still comel haziq walaupun nangis..manja je..hehe
    haziq mgkin mmrlukn masa utk sesuaikn diri.nnti mgkin lama2 dh ramai kwn,nnti dgn sndiri dia happy kesekolah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tunggu sampai dia dah pandai berkawan tu lah yang tak tahu sampai bila. Tadi ni pergi kenduri kawen, tetiba dia nyorok kat belakang kita, ingat apa, rupanya kawan sekelas dia datang kat dia :)

      Delete
  13. Nanti dia akan happylah, dapat ramai kawan-kawan... pengalaman yang manis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kot kot besar nanti dia boleh jadi penulis sampingan cam En. sukiman. Hehe

      Delete
  14. ha..ha... tak taulah mengikut sapa perangai ni... tuan punya blog kot! he..he...
    Mmg ada budak cam tu .... anak kawan OKje ada sampai djh satu tau MFM...tapi tak pe...nanti bila dah dapat kawan ok kottt ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish OKje, tuan empunya blog baik tau masa kecik, hahaha.. Bak kata En Suami "ooo, kalau buruk tu semua ikut I lh, yg baik tu semua ikut U lh", hehehe.....

      Kalau macam kawan OKje, sampai darjah 1, alamaknye parah lh camni...

      Delete
  15. alololo... kesiannya haziq... tak pe... dia bar nak adapt dengan situasi baru... moga lepas ni haziq akan happy pergi sekolah ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ialah Nora, alhamdulillah, the whole week ni saya hantar dia kat pagar sekolah aje, then tengok dia berjalan ke kelas. Dia nak saya tunggu kat situ sampai dia masuk ke kelas. Kiranya masuk minggu ke 5 baru dia ok.

      Delete