Tuesday, 29 January 2013

Ingat Dapat Buku Tulis Tadi...

Salam Sahabat Blog,

Nak kongsi satu benda ni.. well sekarang ni kalau tengok macam2 jenis kad jemputan kahwin yang ada kan. Dari yang murah sampailah yang mahal pun ada. Kad yang ada kat meja saya ni tak banyak, biasanya saya simpan kat rumah.

Kalau yang ni mungkin biasa lah kan kita dapat.

Tapi yang saya baru dapat ni, agak terkezut gak lah... tapi saya rasa sangat sweet.....

Dari sampul sudah tahu yang ni kad kahwin..
 tetiba bila buka, aik, dapat buku tulis?.. blur gak rasa...
 Tapi bila go through... ala sweetnya... 
 Jemputan perkahwinan, memang kena lah dengan pengantinnya, terlibat dengan bidang pendidikan
 Dalam dia pun nampak comel je..
 Cam buku sekolah kan..
 Kat belakang siap calender tu, dan kalau buku tulis biasa ada Rukun negara tapi di gantikan dengan doa untuk pengantin. mudah-mudahan mereka kekal dan berbahagia dalam melayari alam rumah tangga ni..

Selamat Pengantin Bariu Leen, Insya Allah panjang umur dan ada rezeki sampailah kami sekeluarga ke sana.

31 comments:

  1. ala...sweetnye!mesti pengantin ni kerja sbg guru atau pensyarah ni...bgs betul idea diorg ni:)lain dari yg lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye kan PC, saya pun tak pernah terfikir suatu yang macam ni. Yang kawan saya si pengantin perempuan tu pensyarah, dan setahu saya, Mak dia dan abang dia cikgu, dan kalau tak silap ayah dia pun di bidang pendidikan kot..

      Delete
  2. I cikgu gak..tapi masa I kawin dulu tak de pun design camni.. kalau tak boleh gak tempeh..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye lah nordee kan Cikgu Maths, so maybe ideanya banyak berkaitan dengan nombor2 tak.. hehe...

      Delete
  3. uncle dulu masa kawin..buat sendiri pastu potostat kat pejabat ahahhaha..jimat belanja punya pasal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye lah tu uncle ni, tapi bagi saya ok aje cam tu yg penting "bahagia"... :)

      Delete
  4. Terima kasih semua..itu kad saya sebenarnya..:-)..tunang saya pun mengajar jugak..dan sebenarnya di sebalik tu adalah kami berkenalan dari sekolah rendah..so nak ingtkn kngn tu balik..hehhe..doakan kebahagiaan kami..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harum dalam kenangan lah ni ye... :)

      Delete
    2. Pssst Lynn, jangan ko bersanding pakai baju sekolah dah... Hehe

      Delete
  5. semoga keindaan hidup berumah tangga akan se indah lakaran di kad tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye lah Aby, suka duka dalam perkahwinan ni banyak, semoga mereka kekal dan menerima antara satu sama lain dengan seadanya.

      Delete
  6. Replies
    1. Betul kan Mama Mia, sangat2 kreatif.

      Delete
  7. macam2 stail sekarang ni... tapi kad tu mmg sweet la.. hehe lain dr yg lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yang terasa nak jugak tempelkan kat n3 ni, sebagai kenangan antara yang tersweet pernah jumpa. Hehe

      Delete
  8. so sweet.....sangat...boleh simpan sebagai kenangan nie.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah Yan, memang sweet sangat lah. Kisah di sebalik pembikinan kad ni pun menarik rupanya. :)

      Delete
  9. cantik nya...cute je!.. macam2 skrg ni..org makin kreatif..janji ada duit:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lah atie, ada duit semua jalan. Nak cam gini cam gitu, reka aje lah. :)

      Delete
  10. kad kawen skang ni mcm2 kan..kretip hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye Waniey, macam2 rupa macam2 kaler, macam2 bentuk. :)

      Delete
  11. makin kreatif orang sekarang ni,,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad trah nanti camnr agaknya kan. Hehe, tapi abiskan belajar tu dulu ye..

      Delete
  12. macam-macam zaman sekarang ni...kreatif dan unik... sok zaman anak kita tak taulah macamana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahulah camnr OKje, zaman makin canggih, tak tahulah penerimaan jemputan melalui internet kira ok ke tak, baru ni ada anak buah jemput pergi kenduri dia melalui facebook aje. Saya rasa saya still prefer kaedah berjemput tak pakai kad, pakai mulut, sopan sikit kan, kalau kat facebook tu cam tak ikhlas aje. Kalau kekawan ok lah kot, tapi kalau jemput Mak2 Sedara guna FB tu cam melampau lah pulak. Ke saya yang kolot... Hehe

      Delete
  13. Replies
    1. Betul Ina, saya pun rasa kreatif sangat. Memang kalau tengok kertas cam tu, nampak cam bodo je, tapi tak sebenarnya. Hehe

      Delete
  14. comel.. skng ni mcm2 ada.. kreatip.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang comel Deqla, lain dari yang lain untuk setakat ni lah. :)

      Delete
  15. Replies
    1. Betul lah Koding, kalau part bersanding pun ada macam2 cara dah le ni, naik belon, naik kete kuda, emmm.. The latest naik kete tolak, kat blog KJ kot.. Hehe

      Delete