Wednesday, 30 January 2013

Wordless Wednesday: #1 The Reason Why I hate to Drive To Work













40 comments:

  1. salam mFm ..
    klu tk nak ngubah keadaan ..
    kita ikut jer la ..
    kena hadapi hari2 ..
    hu..hu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aby,
      Memang pun kena buat perubahan tapi tak tahulah tu kan... Hehe
      For the time being, kena lah lalu gak jalan ni hari2 bekerja.

      Delete
  2. alamak ! jalan lobang-lobang.
    memang stress gini bila drive.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau tak pe, gitulah Miza hari demi hari... Haha

      Delete
  3. uh.. lubang dimana-mana... ish ish ish

    ReplyDelete
    Replies
    1. No reason untuk tidak pergi kerja, kena hadap gak. :)

      Delete
  4. Replies
    1. Ha'ah Ina, memang adventure lah perjalanan ke tempat kerja. :)

      Delete
  5. jauhnya ke tempat kerja, berapa KM sehari kena travel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sehala dalam 69 KM, so pergi balik baru 138KM. :)

      Delete
  6. Replies
    1. Kalau Deqla berperang dengan Jem, saya berperang dengan rupa jalan ni. Hehe

      Delete
  7. kat mana ni?byk jugak lubang ni...klu tiap2 hari camni risau gak, allignment keta boleh lari ni asyik langgar lubang je tayar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PC ada cakap kan, jalan kat Kelantan agak menyedihkan, ok lah itu ada alasan kukuh kan, jalan ni di bawah pentadbiran kerajaan kita ni tau.

      Memang hari2 PC lalu jalan ni, jalan ke tempat kerja ni. Maintenance kereta kira ok lah sebab pakai kereta Wira je. :) murah lah kan sebab barang gantinya bersepah.

      Delete
  8. Bukan setakat lubang... Bahkan kadang-kala di jalan-jalan yang merentasi ladang atau kampung terdapat juga tahi lembu yang setia menanti kehadiran kita ...

    ReplyDelete
  9. Macam jauh jugak ya..
    pastu jalan mcm kurang elok ye?? hehehe;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam 69 KM atie untuk satu perjalanan.. boring gak lah sepanjang perjalanan.

      Jalan tu bukan macam tak elok, memang tak elok pun... hehe

      Delete
  10. jalan macam kat kerambit kuala lipis pahang..menyedihkan, PM asal negeri pahang tapi hurmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Tihara, definitely serupa, setiap kali balik Lipis kekadang lalu ikut jalan ni, kesian kat anak2 lah, sampai sakit2 badan.

      Itu lah, PM orang pahang tapi .. hehehe tengok dan lihat so tahu lah kan..

      Delete
  11. tiap2 hari kalo ulang alik boleh rosak keta..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah Sir, memang kejap2 ada je rosaknya tapi alhamdulillah sebab pakai kete Wira je, so senang nak cari spare part dan tak lah mahal sangat.. Sir dah buat keputusan beli kereta jenis apa... :)

      Delete
  12. Replies
    1. Agak2 Fzol seni jenis apa ni.. Seni kira duit kot dalam budget kontraktor dalam kes sebegini.. :)

      Delete
  13. Best apa ....mcm naik roller coaster...hehe... Tak yah susah susah nk gi Genting...

    Kalau kl...jalan cantik tapi jammedlah MFM...lagi haru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari2 naik roller coaster pun letih gak OKje. Sakit badan oi, dah lah kete manual, kaki kekadang jem gak.

      Itu lah bezanya OKje, duk KL jalan jem, ni walau pun jalan teruk confirm boleh sampai ikut waktu ke tempat keje, agak2 lewat tekanlah laju sikit. Nak lawan jem kat bandar kena keluar awal lahnye. Hehe

      Delete
    2. Betul jugak ek MFM... Pening kepala jugak kalau naik RC hari hari....hehe

      Delete
  14. Replies
    1. Oh seni sungguh lah En Radzi oi... Seni keluar masuk duit... Hehe

      Delete
  15. Melaka pun banyak lubang...baru turap korek balik...
    tension aku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, sabar sabar, itu penambahan cabaran dalam hidup kita ni...

      Delete
  16. alamak jalan ke muka aku neh ?? berlubang2?? eh? hahaha. hurmmm..patut laaaaa. sabar laaaa awk. bawk slow2 jangan bawak laju2. uhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, lawak lah Sue ni. Tengok keadaan gak, kalau terpaksa kena tekan gak..

      Delete
  17. then you sholud walk.. ekekke ( gurau jer...)
    Kat sini mmg susah nak jumpa jalan berlubang, dah ler tol pun takder :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, itu lah, berkurun lah pulak kalau nak sampai.

      Teknologi ke sikap yang sebenarnya mempengaruhi dalam membina jalan yang bermutu. Kalau nak salahkan teknologi kita dah mampu membina bangunan mencakar langit kan, so tak kan dalam sistem pembinaan jalan raya berkualiti kita tak mampu kan. Untuk difikirkan dengan lebih serius tu untuk para ilmuwan kita. :)

      Delete
  18. teruknyer jln . kat tempat nik pun sama. lagi2 la lori byk lalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ialah Nik laluan utama lori gak ni.. Segala macam jenis lori boleh jumpa. :)

      Delete