Saturday, 16 February 2013

Have Left the Car's Keys in the Car

Salam sahabat semua,

Lagi satu kesilapan yang lahir dari sifat "pelupa" saya ini. Baru rancang hari ini nak mulakan n3 talk about My Home Town. Ingat nak mulakan dengan memperkenalkan pasar Rompin di tempat saya ni. Sekali, puas lah cari kunci kereta serata rumah, sekali Kakak kata, "Ummi, kunci kereta kat dalam kereta".  Subhanallah, another careless mistake.

Terletak cantik kunci tu kat tempat dia
Dan semestinya yang menyusahkan hati sebab malam tadi saya lah yang lock kereta tu.



Nak kena tinggu En Suami lah, dia ada kunci spare. Adus, cair lah "tahe" telinga nanti...

Pstttttt: "tahe" tu follow sahabat blog Bunga Hati Mama mengantikan perkataan "t**i" yang agak kasar bunyinya di sini. Hehe

53 comments:

  1. Salam...alaaa susahnya kan kunci dah tertinggal tuh...moga2 boleh setel cepat2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, En Suami balik semalam so dah boleh buka. Memang susah bila tingal kunci ni, tak boleh nak bergerak.

      Delete
  2. Hmmm... Mujur ada kunci spare ...
    Sebab itu kena biasakan lock pintu kereta menggunakan kunci ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok lah, Insya Allah lepas ni akan praktikkan cara Koding suggest tu.

      Delete
  3. waduh2...poning jugak tu bile keta terkunci dgn kunci tu ada kat dlm keta...lain kali jgn buat perangai mcm tu lagi...hikhikhik;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye Doktor, Insya Allah tak kan buat perangai lagi lepas ni. Hehehe

      Delete
  4. alahh...tak jadi lah ye nak ronda2?..ehehe..sabor je lah.. mmg kekadang kita ter'cuai' dan terlupa...hehe.
    Nasib baik ada kunci spare kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah atie, cuai sokmo, yang kunci spare tu memang buat khas untuk "kepelupaan" saya tu. Dah setahun buat dan sekarang baru guna. Hehe

      Delete
  5. uish..bahaya camtu.
    pernah tertinggal kunci rumah.
    terpaksa jugak tunggu kawan balik..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Sir kunci rumah, saya kunci bilik ofis, tapi dah buat sampai 2 duplicate dan bagi kat kawan2 pegang. Dan sememangnya kerap menggunakan khidmat kunci spare tu. :)

      Delete
  6. be careful next time maybe... but we are human, forgetful is normal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali memang normal, tapi kalau sokmo2 AS, normal jugak ke. :)

      Delete
  7. ish bahaya ni tetinggal kunci dalam kete.. hati2 ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah mujur juga kejadian kat rumah, kalau kat ofis memang naya lah, tak dak kunci spare kat ofis.

      Delete
  8. serius...pernah kena..mmg letih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye kan Izan, nak buat apa2 pun tak boleh, nak bergerak tu yang seksanya. Izan hari tu ada kunci spare tak?

      Delete
  9. mau beringat sebelum kena...

    Entri terkini :Penukaran Segmen Terjah Blog ke Segmen Baru !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila tengok orang terkena selalu gak ingatkan diri supaya tidak lalai dalam hal ni, tapi terkena jugak. Hehe

      Sudah pun melawat blog Hanafi.

      Delete
  10. alahai...kena check betul2 sebelum lock kereta kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye lah Didiey, Insya Allah akn lebih berhati2 lagi lepas ni. :) Tq

      Delete
  11. dulu ms sy lum kawen, masih duk dgn parent, ada gak bbrp kali parent tertinggal kunci camni dlm kete.. hihii

    *kak, saya dah dpt baucer tu smlm.. nanti sy buat entry tanya kengkawan yer :-) thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. So Ina dah biasa tengok lah ye orang yg tertinggal kunci. Hehe

      Delete
  12. alamak...!! teruk la kena 'ceramah' dgn encik hubby ya :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yang menakutkan tu... tak tahan... :)

      Delete
  13. saya pernah lupa lock kereta pun dah kena sebakul ceramah oleh suami yg prihatin... inikan pula kalau tertinggal kunci dalam kereta... tapi lepas tu dia yang selalu check kereta saya dah kunci ke belum, ekekekke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe, sekejap je kan kena ceramah, hehe, benda yg betul pun ditegur En suami tu kan..

      Delete
  14. hoho,, cane ni? saya pn kekadang careless jgk,,huhu

    ReplyDelete
  15. hihihi..biasa dh kes gini..ramai yg lupe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Fieda, cuai betul. Biar pun rasanya dah cuba untuk beringat.

      Delete
  16. haha... kaw-kaw punya bebel sampai tahe telinga pun boleh cair lebur...
    Nasib Okje belum sampai tahap tu lagi MFM.... kalau jadi camtu mmg confirm kena bebel jugak ngan Arjuna hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah OKje, siap jadi bahan lah lepas ni. hehe, tapi tak pe, bebel2 sayang tu... haha

      Delete
  17. huhuhuhu. bebelan yang berbisa tuh. huhuhu. tu ler nak wat mcm mana kita kalau dah lupa memang pun. huhuhu. kenkadang alamat rumah pun lupa kat mana. huhuhu.eh? mcm melampau pulak jer neh huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Sue, kalau dah lupa alamat rumah tu rasanya dah hilang ingatan tu... :)

      Delete
  18. hehehehe... tahan jer telinga suami bersyarah..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perempuan memang suka membebel tapi lelaki kalau sekali membebel memang tangkap nangis lah.. berdarah abis telinga. haha

      Delete
  19. abeh lah kena ceramah free akak nanti.. hehe. Kalau aida pun cuak jugak kalau kena macam nie.. bukan cuak sebab kunci tu tinggal cuak sebab takut kena bebel. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh cik aida kita dari blog yang penuh informasi :)

      Betul Aida, bila kes2 segini bukan tahap kerisauan kunci tertinggal dalam kereta yang tinggi tapi kerisauan kena membebel tu yang lebih.

      Delete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. hehehe...da salah sendri kan..kena la tadahkan je telinga tuh!..

    ReplyDelete
  22. Tak de entri baru ke?...Eh ..dia pulak yang cuti panjang Takkan celebrate birthday sampai bercuti sakan kot hehe.... Nak menambah lagi le tue haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh tidak...No No No... Ada2 aje OKje ni... Haha... Duk pulun buat karangan OKje, asik nak kena betulkan... Sempat curi2 jalan baca blog aje. :)

      Delete
  23. klu munna terbalik... eb abg yg selalu lupa kunci dia kat mana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesungguhnya Allah tu kan maha adil, dia bagi kita teman untuk melengkapi antara satu sama lain. :)

      Delete
  24. nie mesti kuat makan kepala ikan nie he heee......

    p/s perbanyakkan makan kismis....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yan, dok makan kepala ikan pun tau, hehe dah memang pelupa pun, mean jenis careless... Tu yang sokmo2 kena bebel.. :)

      Delete
  25. alahaiii..sadis betol kalo jadi kes mcm ni kan kak..

    p/s : deqla dah pos hadiah tau..dah smpai bgtau yer kak.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sadis memang sadis, terlajak perahu boleh di undur tapi kalau dah terlajak tertinggal kunci tu alamatnya terima ajelah akibatnya.. hehehe

      psstt: Deqla baru dapat hadiah ni.. tq tq.. comel sangat dan memang ada dalam list nak beli pun...

      Delete
  26. alhamdulillah dah smpai...hihi.. hope akk suka... owh, dlm list nk beli? haha.. owh ok.. x yah beli dah eh..sediakan payung sebelum hujan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ada ada aje Deqla ni. Ari tu cal tapi Kawan Deqla kata Deqla zzzzzzzz... :)

      Delete
  27. nasib ada kunci spare...kena hati2 dan beringat selalu kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang buat kunci spare untuk kes sebegini Waniey sebab memang sedar yang dii ni seorang yang pelupa. :)

      Delete