Wednesday, 13 February 2013

Wordless wednesday #3: If MyKid has a photo

Salam sahabat semua, setelah berjalan di blog kekawan tadi saya ada baca tentang mykid kebetulan pun memang simpan gambar ni... "If and only if".



Psstt: Menyalahi undang2 tak ni?

52 comments:

  1. hihihi comei jugak kalau ada gambarkan? cute je nampak... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak2 kalau amik gambar kat Pejabat Pendaftaran camnr lah rupanya.. semua baby2 lagi.. :)

      Delete
  2. Gambar tidur tu yang tak tahan tu..hahahahhaa
    Sure kena reject..hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... dia tu memang kuat tidor pun..

      Delete
  3. huhuhu...suke2 ati buh gmbr anak anak ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.... rupa-rupanya di alam cyber ni kita boleh apa sahaja yang kita suka dan impikan dan yang baru terfikir... hehe.. just sebagai kenangan tu Mimi. :)

      Delete
  4. hahaha kiut sumenye terutamanya yg pki speck tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. si kecik tu memang suka bergaya, pantang nampak kamera. :)

      Delete
  5. hihihii comey pic mykid. tergelak tengok.
    kan best kalu mykid pun ada gambar kan..>_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul saly, kalau ada gambar baru best, teringat komen oleh Siti Saleha kat Cikque90.blogspot, boleh buat bandingan bila diaorang dah berumur 12 tahun..

      Delete
  6. alamak sangat best tenogk.... baguih yerk kalauler...

    ReplyDelete
  7. haha mesti cumil2 gambar nak letak kat myKID hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau di arahkan kena ada gambar kat Mykid mesti lagi lucu, ialah gambar baby posing cam mana kan.. hehe.. yang ni tipu2 boleh lah main tempek2 pilih2 memek muka comel.

      Delete
  8. Hahaha...so kiut n kreatif...baby kan akn brubah wajah smpai 7x kalau xsilap sejak dr lahir smpai bsr...that's why xde pic pd mykid...just my 2 cents...hehe...iye agaknya kot...:-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh iye ke.. hmmm patutlah tak perlu gambar. hehe

      Delete
  9. comey nyaaaaaaa. sumpah! comelll sangat2. huhuhuhu. adeh nak IC macam neh jugak tak boleh ke?? huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh sue, tapi kalau untuk Sue terlewat lah dah kan, so cepat2 kahwin, cepat2 dapatkan anak... hehe sure dapat MyKid tu tapi Sue pegang untuk anak2 Sue aje lah... hahaha.... nanti akak pos yang photostate nak tak.. :)

      Delete
  10. haah kan..nape xde gmbo yer.. haha.. kelakar la gmbo pejam mata tu..tgh tdo ke tgh berangan?? siap dongak dagu lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deqla, tu memang dia tertidur tu.. hehe.. boleh tengah orang berborak dia tido, tapi dia memang kaki tidur pun, selalu sepupu yang duk sekelas kafa dia inform yang dia sokmo2 tido kat kelas tu.

      Delete
  11. Hehehe...nmpk ok jugak kalau ada gmbar kan...
    Kreatif....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Ena, boleh tengok muka budak2 ni, diaorang kan comel2.

      Delete
  12. Musykil...ni mesti gambar tampalkan....tu ha yg budak tgh tidur tu....takkan boleh kot gambaq cam tu.....sajalah tu nk buat lawak...hehe..

    Come come semuanya mewarisi kecomelan omaknya ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, OKje.. memanglah main potong dan tempek.. teknologi kan di hujung jari.. Gambar tidor tu snap masa di umur 6 tahun, teringat gambar TLBD yang OKje upload kat satu n3 dulu, gambar dia tengah tido nampak sweet sgt, tu yang carik balik gambar ainurin ni...

      psstt: Okje, menurut En Suami semua anak2 mewarisi kecomelan dia...

      Delete
    2. omak eh 'malas' je nak mengaku...haha...

      Delete
    3. Betul lah... Hehe.. Tapi TLBD mmg cantik macam emaknya..

      Delete
  13. alahai comey nyer semua ! aisha memang pakai spec mata ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisha tu suka bergaya je. Yang betul2 pakai spec si kakak yang sulong tu, tapi yang kedua tu pun buat cermin mata tanpa power, tapi tak pakai pun so sipemakainya si aisha tu lah sebab tengok kakak dan ummi dia pakai.

      Delete
  14. hahaha..semua comel2.. takpe2 JPN tak tau...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah atie takut gak kena tindakan undang2. :)

      Delete
  15. Replies
    1. Hehehe.. kalau di beri pilihan mesti tuan empunya My Kid tu tak nak..

      Delete
  16. hehehhehe...gambar tido tongkat dagu pun ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh, hehe.. sekadar menitip kenangan yang mencuit hati.. :)

      Delete
  17. hahah..dari mykad jadi mykid.
    kalo boleh letak gmbar sendiri kan best.
    gmbar yg dalam ic tu tak jelas la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh pilih yang comel sikit. Ni kalau terkejut masa snap gambar tu, memang lekat kat situ sampai bila2... hahaha

      Delete
  18. yup kak.. hubby ckp guna pisau..tp bkn calang2 pisau la kan.. opkos mesti tajam.. tp tu la, kena hati2 la kan..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kreatif lah dia, tak semua orang pandai buat benda2 camtu, rajin lak dia layan deqla kan.. hehe..

      Delete
  19. cantek la no kp adam naufal... 080808.. hehe... sng nk ingt tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unexpected tu MF. Suppose bersalinkan dia 30/07 tapi lambat pulak dia kuar, mungkin sebab ada rasa teringin bersalin di tarikh tu. :)

      Delete
  20. Replies
    1. Saje je Anis, so cam mana kerja di tmpt baru? Mesti seronok kan.

      Delete
  21. Ala comelnya terutama Ain Nurin yg tengah tidur tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saje je kenakan dia tu Ibu. :) tapi tgk dia suka aje.

      Delete
  22. comel2 semuanya kak..... anugerah terindah mereka semua ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye Munna, anugerah terindah dan tak ternilai. Syukur bila diberi peluang menjadi Ibu.

      Delete
  23. Okay jugakkan kalau ada foto ...
    Tentu mereka sendiri akan geli hati melihat gambar mereka sendiri semasa bayi...
    Tapi kenapa mykid direka tanpa foto???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari pendapat Izzah (yg komen kat atas), katanya may be sebab muka baby akan berubah sehingga 7x.

      Saya pun tak tahu, tapi betul lah kalau ada kan better. :)

      Delete
  24. hihi..ok gak tu..utk simpanan sendiri...duk pahang ye..saya pun org pahang gak kat beserah...tp stay kat Kl..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah Fieda, just sekadar untuk kenangan. Sama Negeri lah ye, ada gak sedara kat beserah, tapi dia pun kerja kat KL. :)

      Delete