Friday, 29 March 2013

I follow and My Follower

Salam sahabat semua,

Menjawab soalan OKje,

saya tak duduk dalam fridge lagi.. next week kot Insya allah baru kena berkurung semula dalam fridge.. hehehe.. tapi dalam pada itu saya tengah duk trace saya nye follower ni untuk dimasukkan dalam list..
tak ramai pun tapi alhamdulillah untuk mereka yang sudi singgah ni...
Dalam saya duk klik trace mana2 yang tiada dalam list saya ada gak jumpa tiada link pun. cam ni
tak da mana2 link kan ke blog empunya follower saya ni..
Saya tak tahu camne nak cari.. then ada gak yang mana blog ada link tapi di block.. no access allowed.. emm...

So bila dah siap ni nanti baru lah boleh BW dengan jayanya.. caranya mungkin...

1. pi jawab semua komen then terus ke blog pengomennya
2. then pi lah jejalan kat mereka2 yang follow saya..
3. barulah pi BW ke blog yang saya follow...

Cheewah.. amacam strategi ni.. ok.. strategi dah ada.. yang kedua.. kena cari masa kan... ohh mahalnya harga masa itu kan...

48 comments:

  1. Replies
    1. Strategi je lah, yo yo o' aje. Hehe...

      Delete
  2. the problema is masa tu...aduh masas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Kak, masa.. memang susah tul nak dapatkan masa...

      Delete
  3. wah... macam nak jadi blogger tegar je... siap ada strategi... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... tak da lah sampai nak jadi tegar gitu Nora... cuma terpikir camnr nak membolehkan pergi round2 ni.. terpikir aje lah.. untuk buat semua tu tak sempat kot.. ni nak menjawap komen sahabat2 pun takes time.

      Delete
  4. amboi, siap ada strategi lagi... saya main belasah jer, bertenggek kat mana sempat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. strategi penting.. tapi untuk melaksanakan.. hehehe... ntah dapat ke tidak.. tengok ni, nak jawab komen nur pun dah amik 4 hari... :)

      Delete
  5. pc pun pernah jupe follower yg takde link ni...so, tak dapatla nak balas follow blog diorang....

    mantap gitu strategi nye ye;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah PC, bukan apa, kalau dah ada yang sudi menjengah ni, kena lah balas kan. :)

      strategi memang mantap.. hehe.. tapi ada satu lagi tinggal tu.. situasi internet... beberapa hari lepas baru ni, lembap betul tenet kat area saya tinggal tu..

      Delete
  6. saya paling tak suka bila follower tak tinggalkan komen (saya pun buat jugak hihihi) sebab payah nak trace dorang ni. Apa pun strategi, all the best. masa tu... masa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah Nastyna, susah kan nak trace kalau tak de link..

      Strategi je nampak hebat... tapi pelaksanaan taak tahu pun boleh ke idak.. ala2 kat kebanyakkan opis, documentation kan penting.. hehe

      Delete
  7. Byk kali jumpa....blogger profile sebegini...
    Tak padal2 hilang kawan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin ada salah kat mana2 kot masa kita format kan blog tu. Agaknya lah, saya ni bab2 ni hancus.. :)

      Delete
  8. akak pun suka bw cuma masa yang menjadi kekangannya... time kerja langsung tak dapat... harap waktu malam saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak.. masa memang memainkan peranan besar.. :)

      Delete
  9. wah...bagus punya strategi ni...ala2 strategi bisnes..hihi..
    erm..sy punya bloglist tu dah lama juga tak kemas..serabut jer..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala atie, atrategi je.. hehehe... yang penting tu sebenarnya, nak update blog list, biar semua nampak di mata ni..

      Delete
  10. oo ini perkara biasa dlm blogger klau takde link tu..dorang low profile tak mau letak link blog..tak pun maybe jenis malu2 hamster hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... ok sekali sekala bila KJ mengomen persis apa yang dipaparkan di setiap n3 nya.. :)
      lucu dan sweet..

      Delete
  11. sy pn ada jgk mslh cmtu.kdg2 gram jgk..sbb xdpt nk follow blik..kang ckp sombong plk..huueee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... so kita tahu lah kan, kita ni bukan sombong sebenarnya... :)

      Delete
  12. mfm.....nampaknya sunyi lagilah we next week....huhu sorang kawan hilang....
    steategi yg strategic tu mfm....
    Tpkan naanti bila dh ramai pemgomen..tk sempat nk bw kt follower tu...nk folo baru pun tak sempat...
    Betull....ada gak blogger yg dtg tu tak de URL so nk jejak balik tak dapat....sian dia selalu gak dtg komen..mcm Tuah Juhaida

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah tak OKje.. sebenarnya saya ni tak berapa pandai membahagikan masa.. itu yang sampai nak kena berkurung.. bila kerja lastminute kan... hehehe

      ala OKje.. strategi je.. rasanya seme orang pun pasang strategi tapi nak melaksanakannya sekian hal. tengoklah ni, jawab komen ni pun amik masa berapa hari.. tu cakap tentang masa tu.. lum lagi kira internet problem... dah berapa hari dah tenet kat rumah tu macam siput.. kalah siput rasanya.. :)

      Ha, yang Tuan Juhaida tu saya dapat link dia dari Nur.. kalau tak sampai ke sudah lah, duk cuba cari link... hehe

      Delete
  13. Hallo salam kenal. Terjah dr blog pc ni. Wah strategi menarik gitu. Moga x de yg ketinggalan kan. I follow ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari blog PC ye, patut lah duk pikir tadi, rasa cam tengok IbuLala ni.. hehe.. tq tq sudi singgah..

      Delete
  14. Perancangan yang bagus tentunya dalam mempromosi blog ...
    Tetapi segalanya bergantung kepada kelapangan masa dan keizinanNya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Koding, perancangan dan strategi memang dah kira ok kan, tapi nak menjalankannya tu lah, sememangnya Kalau Allah tak izinkan akan ada aje penghalangnya. Baru ni cuti hujung minggu siap sambung hari Isnin lagi, tak dapat gak BW sebab internet prob, slow semacam je, slow sampai cam tak de line.

      Delete
  15. bagus cara ni...deqla terkdg x smpt gak.. semput....hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deqla, perancangannya nak buat list tu sekali terlebih pulak duk cakap pasal strategi tu.. padahal tak tahu pun sempat ke idak.. ni jawab komen Deqla pun dah hari ke berapa...

      Delete
  16. bagus strategi tu..teruskan usaha anda..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Cikgu.. strategi dah buat.. so nak kena usaha je lah yek.. hehehe...

      Delete
  17. salam kenal...

    moga segala perancangan berjalan lancar yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kak Zu... sahut salam berkenal Kak zu tu.. hehe.. rasanya nak menjawab komen pun dah ambik masa, ni kan pula nak BW.. memang tak terkejar lah..

      Delete
  18. memang betul2 duduk dalam fridge ini orang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.... lum betul2 duduk dalam fridge, duk sibuk ulang alik jumpa supervisor lagi ni.. banyak tul nak kena belajar ni.. itulah kalau umur dah nak senja baru nak belajar.. :)

      Delete
  19. rancangan tanpa tindakan tak kan berjaya.
    okler tu ada strategi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah Kak... hehehe.. saya pun dah lama tak kerumah akak ni..

      Delete
  20. Salam.wah best gitu.siap ada strategi bagai hihi.well planned gitu.jgn lupa dtg singgah blog sy juga ya hihi.tq

    ReplyDelete
  21. buatlahh apa saje :) asalkan tak duduk dalam fridge lagi hehe gurau je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah Farhana, tengah duk plan gak ni supaya tidak perlu memaksa diri untuk kesana.

      Delete
  22. pernah gak terjadi. ada yg tingalkan komen tapi tak ada link.
    cari masa free yea..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin ada salah kot masa set up tu sebab tu tak de terlink kan nama tu.. agaknya... poyo je kan... hehehe

      Delete
  23. Bagus tuh stateginya..tp ms jerlah yg suntuknyer...sy pun tak sempat nak ikut semua..kdg nak bw org2 yg komen pun tak sempat..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... strategi cam mantap tapi perlaksanaan fail.. Betul tu Ummu, masa memang sangat2 mempengaruhi, lagi satu.. tenet tu.. ish kalau dah slow mengalahkan siput tak de lah dapat BW...

      Delete
  24. nak cari masa tuk BW tu yg payah sikit...boleh guna strategi ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setelah seminggu melancarkan strategi ni, nmpknya ia masih belum berjaya dilaksanakan.. Ada sahaja halangannya n0e.

      Delete