Tuesday, 26 March 2013

My hearBeat

Salam Semua Sahabat,

Maaf sebab belum sempat nak balas komen sahabat2 yang singgah di teratak tua ni... hehe..Nak menjengah pun tak berapa nak sempat, mungkin keadaan cuaca sekarang yang agak panas.. so kesihatan agak tak menentu ni.. ada batuk2 sikit, sakit tekak sampai bengkak2 lelangit, kepala pun pusing2 mengalahkan orang migraine tapi nak amik Mc malas lah pulak nak pergi klinik..

Lak tu start kul 9 lebih pagi tadi tetiba je..
Ni amik kat Mr Google..
Jantung ni rasa berdebar2.. sampai le ni tak hilang2 lagi... tak tahulah pasal apa, kalau nak kata pasal tak sihat, dah few days tak sihat tapi tak de lak jantung ni rasa camtu dari mula tak sihat hari tu. Tapi memang tak sedap hati lah.

Duk google tadi tapi tak jumpa jawapan yang memberangsangkan. Aduh apa agaknya ni.. ke nak kena tiidur.. hehehe...

34 comments:

  1. Tak sehat yer...banyak2 rehat dan istighfar untuk hilangkan perasan berdebar2 tuh..take care yer MFM..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx Ummu, kat sini sekarang panas sangat, tu yang tak tahan tu. Lepas layan kawan2 kat sini baru nak jejalan. Ape cite lah agaknya kt blog Ummu tu sekarang.

      Delete
  2. kurang rehat kot kak? take a rest tau... and get well soon...take care...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye lah agaknya Farah.. Thanx datang jenguk, tak sempat g nak ke blog Farah.

      Delete
  3. jaga diri yea. kena rehat la.kalau perlu ambik mc pi ambik mc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang taki amik MC Nik, malas nak kuar dari opis. :)

      Delete
  4. kalo stress atau keje bnyk jantung kuat berdenyut.
    cara mudah tido je..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya makan pun boleh gak kurangkan debar tu... Hehe.. Ni untuk saya yang kuat makan Sir.

      Delete
  5. Carik tk jumpa sbb ejaan kurang tepat tuh... He he
    Apapun ... Semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, nanti cuba lagi aby. Thanx aby

      Delete
  6. tak cukup rehat tu.. kena banyakkan minum air dan banyakkan rehat.. tapi nak rehat lagu mana selagi keje tak siap, kan? huhuhu, dua dua penting, tapi dalam kes ni kena pilih kesihatan dulu, baru kerja pun lancar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Betul nasihat Nur tu. Insya Allah akan mengutamakan kesihatan.

      Delete
  7. Terlampau penat kot, better have a good rest :D Get well soon ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq tq, terharu rasa, jauh Nastyna datang melawat. :)

      Delete
    2. takper...pakai jet sendiri ni senang. hiihi

      Delete
  8. take a good rest MF... jaga diri baik-baik... cuaca sekarang mmg lain sikit... kena minum banyak air suam / jus buah2an...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx Nora, Insya Allah, tapi iye lah, keadaan cuaca pun faktor utama kesihatan tak berapa nak sihat ni. :)

      Delete
  9. banyak kan rehat ye MF... moga cepat sembuh.. klu tak elok lagi baik pegi check kt klinik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx atie, emmmm nak ke klinik tu yang rajin sangat tu.. Hehe

      Delete
  10. Musim rasanya sekarang nie.. aida pun baru baik demam, sakit tekak, selsema.. rasanya jantung berdebar2 tu sistem badan tak betul sis.. kira badan tak berapa nak sihat. Sis banyak2 berehat tau. Moga cepat sembuh. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Aida, akak pun rasa gitu gak. Thanx sudi jenguk sini. :)

      Delete
  11. cari alasan nak tido le tu....hehe...
    nape agaknya ek... nak naik pangkat kot.... apa pun ucap tahniah dulu ek!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ishhh.. Ada2 aje OKje ni.. Tapi cam betul lah tu.. Hehehe.. Mata ni asik nak lelap aje lah...

      Emmmm... Naik pangkat, mintak2 masin lah mulut OKje tu... Tapi.. Berkurun lah lagi tu Cik Kak manis oi.....

      Delete
    2. Dah berkurang ke belum debarannya tu?

      Delete
  12. mg kembali pulih..kena ambil masa untuk rehat,..kaalau tak lega jugak elok rujuk pada yg pakar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx Izan... Insya Allah nanti kalau dah tak baik gak memang kena paksa diri gak.. Tapi biar dulu... Hehe

      Delete
  13. deqla pun ada gak jadi camni..rasa x tenang jek...hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deqla camnr, sihat dah ke... Deqla tu kena jaga diri gak ye... :)

      Delete
  14. rase debor2 ek..byk faktor yng menyebabkan rase debar @ palpitation ni...kalau kita demam pun degupan jantung kita akan berdegup laju dari biasa (increase heart rate) di mana kita akan rasa debar. Banyak faktor lain lagilah sebenarnye...yang penting kalau berterusan dan tak hilang jugak lps rest a few minite tu memang kena pg check cpt to exclude penyakit yg bahaya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut gak PC, especially bila teringat kat The Silent Killer tu..Serangan Heart Attack...

      Ni alhamdulillah, lepas makan hari tu dan rest guling2 kejap kat bawah meja ni... hehehe... hilang rasa debar tu.

      Delete
  15. Tak cukup tidor la tu agaknya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Possible gak tu Koding, tak cukup rehat agaknya...

      Delete
  16. Salam, bole cuba tarik nafas, lepas perlahan-lahan. Posisi biar lurus. Dgr/fokus pernafasan, relax, kurangkan kafin inshaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam babY, terimakasih atas panduan tu, tadi pun ada baca kat n3 babY, Insya Allah akan applykan. :)

      Delete