Thursday, 7 March 2013

Salam Ingatan Buat En Suami

Salam semua sahabat,

Hari ini merupakan hari bertambahnya umur En Suami dan seperti biasa kami tidak buat sebarang keraian di hari ulangtahun sekadar ucapan untuk mengingati yang usia sudah pun menginjak lagi dan pastinya ia mengingatkan kita adakah bila bertambah usia itu bertambah, amalan untuk bekalan disana pun turut bertambah.

Dan yang pasti di hari ingatan buat En suami ini telah membawa saya ke tulisan blog ini berkaitan sambutan hari ulang tahun, moga ianya memberi kan kita pedoman untuk kita sebagai parents dalam mengingati tujuan kelahiran kita dan anak2 kita.

En Suami masa kecik..
En Suami masa kami baru few days kawin dan pergi dating kat Zoo.

ni lepas sebulan kahwin, masih kurus lagi

ini selepas 10 tahun kahwin, makin garang lah pulak muka tu.

Psstt: kalau rajin U baca kat sini ye, kat n3 Nora ni, I tau U rajin curi baca blog I. :)




49 comments:

  1. selamat hari ulangtahun kelahiran buat En Suami akak... semoga diberikan kesihatan tubuh badan, kecerian, kejayaan serta kebahagiaan di dunia dan akhirat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Farah, Insya Allah dia baca ni. :)

      Delete
  2. selamat hari ulangtahun buat en suami akak :)
    semoga dikurniakan kesihatan yg baik dan sentiasa dimurahkan rezeki.amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq QR, iye kan, dengan kesihatan yang baik, baru boleh bergerak buat apa2 yg patut. Untuk QR jugak ye.

      Delete
  3. Happy birthday buat suami MFM..moga sentiasa Bahagia di samping keluarga tersyg...amin! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq atie, betul tu, tanpa keluarga apa lah erti wang ringgit (kalau yg byk duitlah ye).

      Delete
  4. alolo..comelnye hubby akk masa baby..hihi.. selamat ulang tahun kelahiran buat hubby akk yer.. moga sejahtera hendaknya.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, mesti dia malu2 rimau baca komen Deqla ni. Tq Deqla.:)

      Delete
    2. hahaha.. malu2 rimau? kategori malu2 ganaz ke kak? aduyaiii.. hahahaha

      Delete
  5. selamat hari lahir utk hubby MFM ..2 hari beza ngan suami sy heheh..makin lama makin tua..makin serius jgk..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Ummu, kalau tak jauh beza tarikh tu, may be sikap pun tak jauh beza. :)

      Delete
  6. Akhirnya dapat jugak menyebok tengok en suami awak MFM....yang ke berapa tahun ni MFM...menyebok lagi tanya...hehe
    Pesen rambut dia dari dulu sampai sekarang tak berubah yeh MFM... belah tengah....hehe samalah dgn my Arjuna...tak reti nak berpesen, kalau try berpesen pun dalam bilik je, sikat sebelum nak solat haha...baru tau teringin jugak rupanya dia hehe...

    Akhir sekali Hepy bezday untuk sang suami MFM ye... moga menjadi suami, ayah, anak dan menantu yg soleh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. helloooooooooo......senyap je hari ni...apa cer?hehe
      celebrate ke sampai tak bangun pagi ni haha!

      Delete
    2. Hehehe... Dah rupa rambutnya camtu, pesen apa lagi boleh dibuatnya.

      Malu2 kucing dia tau bila saya bt n3 ni. Purposely untuk OKje. Hehehe.. Ala OKje ni tanya lak soalan sensitip psl umur tu. nampak muda kan dia, kalau OKje tau umur saya, Ok je tambah satu tolak lima. (kira dalam hati aje tau).
      Tq untuk doa tu, ameenn.

      Hari ini saya sepagi ade perjumpaan dgn Dekan, bila abis dalam pukul 12 lebih tadi, saya pun rasa malas aje, mintak halfday. Hehe

      Delete
  7. klu tunjuk gambar masa kt pelamin kan best ..
    blh buat tajuk .. hari kami jd RAJA sehari ..
    he..he..
    apapun selamat menyambut hari kelahiran utk sang Suami ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Tak leh Aby, kalau gambar kawin tu kena edit sikit sebab masa tu masih belum menutup aurat sepenuhnya. :)

      Delete
    2. okje pun sama...walupun masa pakai tudung tapi bila kawen boleh hilang pulak tudung tu hehe...Astaghfirullahalazim... tapi zaman okje dulu tak banyak pesen pengantin pakai tudunglah...lepas buruk pulak tu pesennya hehe

      Delete
    3. Dedulu memang gitu, hehehe...

      Delete
  8. Alhamdulillah, semoga di rahmatI selalu selalu..

    ReplyDelete
  9. selamat hari lahir tuk cik abang tu...mcm budak2 je muka dia masa kat zoo tu...hehehe..apa2 pun noe doakan korang berdua kekal bahagia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq n0e, alah gambar 10 thn lepas mmg nmpk muda belia. Hahaha

      Delete
  10. Replies
    1. Tq AS, tgk AS anak2 pun dah beasr kan. Untuk AS jugak moga kekal bahagia hingga akhir hayat.

      Delete
  11. happy birthday to En Suami...

    ReplyDelete
  12. Barakallahufiq pada en suami MF... Moga panjang umur dan sentiasa dimurahkan rezeki serta menjadi suami, ayah, anak dan menantu yang soleh... Amin...

    psst MF: hari tu masa MF tinggalkan komen pasal en suami MF yang lebih dulu baca entry saya sebelum MF.. saya terkejut sangat tau... sebabnya en hubby saya tak pernah pun baca blog saya... hahaha so terima kasih la banyak2 pada en suami MF yang sudi baca blog saya... terharu tau!

    *sambil tunduk hormat ala Jepun pada en suami MF* (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Nora, doa yg sama jugak untuk Nora dan keluarga ye.

      Oh dia memang suka membaca gak Nora, saya pun tak sangka gak dia curi2 baca blog saya, bila dia cakap perihal tulisan Nora tu, baru saya betul2 confirm. Hehe.

      Delete
  13. happy birthday kat en. suami mfm!
    semoga terus bahagia!:)
    mkn lama kawen makin nmpk garang dan berisi ye...hihi;p
    PC pun rs En. hubby PC makin berisi sejak kebelakangan ni...dulu dia kurus sgt..lbh kurang mcm en suami mfm mase baru2 kawen tu la...hihi;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih PC,

      Dedulu masa bujang2 pernah gak dengar kakak2 kat ofis bercerita perihal suami diaorang, ada antaranya pernah cakap, bila suami lepas kawin gemuk maksudnya baguslah tu, bini pandai jaga makan minum dia. Hehe, tak tahulah betul ke idak, hehe

      Delete
    2. kire kite ni pandai jaga mkn minum suami kite la kan mfm...sebab diorng ni dah naik belake berat badan lepas kawen...hehehehe;p

      Delete
  14. Selamat hari lahir buat suami MF. Moga bahagia selalu di samping isteri dan anak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ibu, moga Allah perkenankan doa2 Ibu dan sahabat2 semua. Dan moga Allah juga melimpahkan rahmat buat semua yang mendoakan sesama kita agar senantiasa dalam rahmat Allah.

      Delete
  15. Walaupun tak ada sambutan yang meriah ... elok juga kalau diraikan dengan majlis makan-makan bersama keluarga ...

    BTW Selamat hari jadi ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, sememangnya beli kek aje pun Koding, untuk anak2. Tq 4 d wish

      Delete
  16. assalam,

    selamat hari jadi dari bunda untuk sominyer, rasanyer tak terlewat sangat...

    wajah kecik ngn wajah sekarang samalah...serius, garang...tapi maintain hensem..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Bunda, terima kasih untuk wish tu. Memang dari kecik lah serius kan.

      Ada lah orang persan bila baca ni. :)

      Delete
  17. Bukan garang..tapi matang....kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish iye ke matang rupanya cam tu En Hanif... Hehe

      Delete
  18. selamat hari ulang tahun en. hubby..makin matang muka tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cikgu, dah dua komen mantang ni. Betul lah tu ye. Hehe

      Delete
  19. selamat hari lahir buat suami.moga sentiasa bahagia bersama family :)

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. mcmana pun...suami kita...terbaik kan MFM..sebab dia dah jadi jodoh kita...

      Delete