Saturday, 16 March 2013

Saturday Layan Korea

Salam sahabat semua,

Pepagi ni sambil duk ngadap journal, ngadap I pad, ngadap TV cite Korea...

hehehe.. Tak reti tul lah nak post n3 guna I pad ni, tadi dah tulis tapi cam tak kuar aje, then edit, upload gambar, tapi cam tak jadi je. Adus lemah tul lah guna gadget cam ni.

Memandangkan Ummi nak kontrol kesemua bahan tonton yang ada maka Ummi bagi kelonggaran kat Aisha, boleh main apa sahaja termasuk purse Ummi.

Nak pergi pasar tak boleh pulak, tayar kereta dah pecah, hasil perjalanan ulang alik ke tempat kerja, "fully utilized". Hehe

Ala lupa lak, tadi ada taip dah hari ni dapat layan diri dengan aman sebab tinggal berdua aje dengan si Aisha, anak2 yang lain ke sekolah, hari ni diaorang ganti sempena CNY holiday hari tu. Bestnya kalau sokmo2 camni. Breakfast En Suami dah tolong belikan nasi minyak tadi. So free ma hari ni. Hehe. 

38 comments:

  1. aikk...tayar boleh pecah ek? he he he... saya tau bocor jer... nak kena ganti tayar baru tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Common dah tayar pecah tu Farah, main lanyak je, sampai botak sampai pecah. Hehe

      Delete
  2. wahhh..bess la..hari terlentang sedunia ni...layan citer korea apa tu???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye best best, hehe. Ni tengah layan citer Pure Pumpkin Flower. Back to back nye isode kot. Layan je lah cite yang ada n0e.

      Delete
  3. Brekfast nasi minyak yer. Hevi tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aby, memang biasa makan heavyun pagi2. Kadang tu memang masak nasi terus, ikut perut ayah, ayah pagi, tgh, ptg, mlm, mesti makan nasi. Tapi kiteorang kalau pagi dah makan nasi, tgh may be makan mee lah pulak. :)

      Delete
  4. Alaa ciannya tayar pecah.kena tuka yg baru dah yer...eolklah ..baru safe sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik Ummu sempat lagi ye ber BW. Dahergi berjalan2 lum, amik gmbr byk2 nnt upload, boleh kiteorang tumpang tgk tmpt orang.

      Delete
  5. saya bekfes dan lunch hubby belikan terus, tak jadi nak shooting gambo begedil hari ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau saya kalau dah lewat2 kak dalam kul 10 biasanya tak de breakfast dah terus brunch.. Hehehe.. Combine terus.

      Delete
  6. salam
    akak pun tak masak ari ni..ada jiran depan rumah kenduri hehe

    thanks singgah blog akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh bestnya ada kenduri, tak tahu lah nape, saya suka makan kenduri tapi kalau kebetulan yang lauknya tak sedap tu, balik memang kena gak lah masak apa yang patut..

      Insya Allah kalau dah ada kat list tu, tak lupa lah saya menyinggah nanti.

      Delete
  7. wah..seronok lah duk dgn Aisya je.. hero2 takde ye?..
    sedap nya sarapan nasi minyak..sini susah nak jumpa tu..jarang dpt makan..:)
    Happy weekend!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam atie, ohh kat sini banyak je gerai yang jual nasi minyak, so boleh pilih nak yang sedap, tak sedap, murah, mahal, pilih aje. Hehe cuma siapkan "ongkosnya" aje.

      Delete
  8. Ahaha lina pun layan cerita korea tu xD

    ReplyDelete
  9. citer korea tajuk apa tu?bestkan sekali sekala kalau boleh bermalas-malas depan tv...hehe..peluang yg sangat jarang diperolehi oleh kaum wanita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, dapatlah jugak curi tgk hujung2 minggu, yang tayang back to back episodes, kalau nak tengok yang waktu siarannya tetiap hari tu memang tak dapatlah. Tajuknya tak ingatlah TJ. Lupa sokmo. Hehe

      Delete
  10. Mcm mana nak sychonize antara baca journal dgn tgk drama? teringin jugak nak buat ni... kalau saya, lebih berat ke tgk drama, journal tu yg duk thk kita, hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, Nur, letak journal depan mata untuk kurangkan rasa risau bila teringat tarikh yang semakin dekat tu, untuk sedapkan rasa hati, tapi yang pasti mata tak lekang dari skrin TV. Bak kata orang tua, buat syarat je. :)

      Delete
  11. hehehe... bestnya dapat layan cete Korea


    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kak, kalau dah kena penyakit ni susah sikit nak sembuh ni. Hehe, nak jugak curi masa tengok2.

      Delete
  12. wah bestnya.. dapat bersantai2 gitu.... nasi minyak.... sedapnya... kat melaka ni tak de nasi minyak... waaaaa rindu kuantan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de ke Nora, ingat kalau kat semenanjung ni kat mana2 ada je jual, melainkan kat tempat Atie rasanya faham jugaklah kenapa tak de. Tak pe, sesekali nanti datanglah ke pantai timur ni, nanti singgah Rompin. Boleh pekena Udang galah segar. (tak kena mengena langsung dgn nasi minyak kan.. Hehe)

      Delete
  13. Aktiviti memalaskan badan tahap tinggi..kikikiki

    ReplyDelete
  14. kalo saya layan cite running man je..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun tahu Sir, dulu pernah gak layan running man tu tapi bila xtvt dh bertambah ni, kena pilih2 gak ikut kesesuaian masa.

      Delete
  15. Amboi....mentang mentang le Aisya tu tak tau apa...kongker tv nampak!..hehe
    Kalau tak yah massk, mmg best, mcm kat bintang rasanya, boleh layan blog sampai petang haha...
    Bahaya tayar koyak tu MFm....nasib perasan kat rumah...kalau kat tgh jalan tu...macamana? Sapa yg susah? Abe mung jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, jangan misjudged dgn budak kecik ni, dia dgn abang dia sama aje, sebelah ipad sebelah lagi remote tv, kalau abang dia tak de, dia yang kontrol seme tapi bezanya dia ni nak kena pandai tacle.. Umpan lah apa2 yang patut. Haha... Kejam kan Ummi dia.
      Betul tu OKje, kalau tak perlu masa tu memang rasa "dunia ni Ana yang punya"... Ada gak orang pemalas tahap camni.
      Tayar tu tak perasan pun OKje, En Suami yang check kete beritahu, saya main duk lanyak je. Hehe! Entah2 masa hantar anak sekolah pagi tu pun dah pecah agaknya.

      Delete
  16. sedap lagi buat blog guna pckan rasa lebih bersemangat...
    selongkar purse ibu yerk...
    memang aman dunia kita kalau anak2 gi sekolah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak, memang puas hati kalau pakai PC. Ni duk tekan sana sini cam tak jugak jadi. Itu yang tak best, kekadang ada idea nak karang n3 tapi nak kena tunggu time kat ofis baru boleh buat..(hehe, nampak sangat suka curi tulang layan blog).
      Purposely kak bagi dia main purse, itu aje umpan yang biasanya laku kalau nak amik remote dan Ipad dari dia. Hehe
      Betul kak, aman betul masa diaorang dikesolah, kalau tak yang besar 2 orang tu, "kung kang kung kang" berperang, ada anak2 dara pun berperang jugak. Ada aje bahan nak bergaduh, pasal bertempuh bahu boleh jadi isu gaduh, belum bab kata mengata. Penat tul nak jadi referee.

      Delete
  17. Senyap pulak hari ni?...bizi eh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Kita baca email yg dapat komen ni tapi kena tahan diri.. Sebab kul 10 tu kita kena defend thesis proposal. Tu yang sunyi sepi. So ni alhamdulillah, lega sikit, tapi sikit ajelah... So bolehlah pergi melepak rumah OKje nanti. Tunggu..... Hehe.. Jangan lupa hidang apa2 yang patut ye.

      Delete
  18. sampai pecah macam tu skali tyr keta???gigih betul kerja ni...;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.... Pekerja yang gigih tahap gaban gitu, terimakasih bebanyak kat JKR sebab menyediakan jalan raya yang sangat berkualiti yang mana secara langsungnya memberi banyak peluang syarikat tayar mengaut keuntungan yang berganda dan mempercepatkan kekempisan beg duit rakyat jelata. :)

      Delete
  19. 3 in 1 ...
    Hebat kan??
    Bagaimanapun, pastikan utamakan yang utama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yang hebatnya Koding, sekadar melakukan yang termampu, thanx 4 d reminder tu. Insya Allah

      Delete