Friday, 1 March 2013

Temporary Free

Salam Semua Sahabat Di alam Maya...

Almost a week berkampung di My freezer and berpose sakan dari mengadap blog, so alhamdulillah, hari ini adalah hari untuk bergembira buat sementara. Sementara aje sebab nak kena pulun untuk present lak.. Dan alhamdulillah, ada rezeki nampaknya setelah seharian tak makan.

Tq Huda sebab belikan makanan ni...
So rindunya nak mengadap budak2 ni.. dah 3 hari 2 malam tak balik rumah, duduk ngadap karangan sampai kul 11 lebih so takutlah nak balik ke rumah. Jalan penghubung ke rumah saya tu merentasi hutan,  walau baru pukul 8 malam suasananya sudah sangat2 sunyi sepi. So tumpang tidur rumah kawan aje. Boleh lah balik peluk budak2 ni puas2...
Then malam ni boleh lah kalau dapat peluang guna I pad Haziq pergi jejalan blog kekawan, tak sabar nak tahu apa cite lah U guys semua. Dan semestinya barulah punya waktu untuk curi2 baca buku2 ni. Buku2 ni pinjam dari My Freezer.

Tak sabar nak baca kisah2 sahabat2 Rasullullah S.A.W,

Pernah sekali aje baca buku penulis, walau dah tak gemar baca buku thriller camni, ambil gak sebab teringat kat Nora. Dia mesti dah baca buku ni.
So sambil saya makan nasi goreng kampung yang diatas tu, sempat lah layan satu n3, nanti boleh round cari cerita kekawan lak..

Psssttt.. dah tak duduk dalam Freezer dah.

31 comments:

  1. hahahahhaha..
    Selesai semuanya..syukur...
    Peluk kuat2 anak tu..hahahah Mesti rindu !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama dah tak menjengah blog En. Hanif, so Insya Allah akan tiba ke sana nak tengok kisah apa yang ada. :)

      Delete
  2. Assalamualaikum MF... lama rasanya tak jenguk MF... Tertanya2 mana perginya... hihihi Alhamdulillah dah selesai semuanya... mesti rindu sakan kat anak2kan...?!

    Eh baca novel ramlee awang murshid tu sebab ingat kat saya ke? heheh ke nora lain...? apa pun novel ADAM tu pun saya baca... best! heheh

    moga MF sihat sokmo hingga ke hari presentation nanti ya.. good luck...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Nora, hehe, alhamdulillah. Ni pun kat taman bawa diaorang.

      Belum sempat lagi nak menjengah kawan2 semua. Buku tu memang sebab teringat kat Nora lah. Hehe. Tajuk tu menarik sebab teringat nama anak yg ke 3 tu, adam naufal.

      Thanks utk doa tu. Ameennn....

      Delete
    2. hihihi thanks atas ingatan tu... terharu pula rasanya... hehehe... baca habis tau buku tu... best sangat....!

      Delete
  3. sedap plok tengok nasik goreng tu..novel2 tu pun best2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap pun T, kat Muadzam ni ada satu kedai aje yg jual dgn harga RM3 tmbh telur RM3.50. Banyak dan sedap. Kalau kat kedai lain RM4 sikit lak tu. :)

      Delete
  4. peminat RAM juga ya ..
    aby pun suka baca buku karya RAM tu ..
    novel trilogi, Bagaikan puteri, Cinta Sang Ratu, hijap sang pencinta .. dah di baca cuma yg ke 4, Cinta Sofi belum lg ..
    Adam tu blm lg ..
    perasan juga buku Kahilifah2 yg benar ...
    kuat kan semangat utk hari presentation tu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aby, mcm mn sihat tak. Lum sempat lagi nak menjengah blog Aby, nak tahu gak kisah perjalanan aby ke sana tu.

      Dulu pernah sekali je baca buku RAM ni, memang thrill, tapi bila dah ada anak, malas nak baca kisah2 thrill ni, tapi hari tu ada baca n3 kawan nama Nora, dia peminat setia RAM, so bila duduk kat Freezer tu, terjua buku ni then teringat kat dia, tu yang pinjam. :)

      Delete
  5. akhirnya keluar jgk mfm dari freezer tu...haha!
    samelah dgn PC, bile 3 hari 2 malam tak balik umah mesti rindu yg amat kat anak2 kan...PC kalau on call weken mmg back to back la oncallnye...3 hari 2 malam la duk spital ni...lps tu baru blh balik umah...
    demi tugas kena berkorban:)
    hoping for a better life!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyelah PC, rindu yg teramat. PC lagi lah, sesokmo kena oncall, teringat kat PC tu yang kuat semangat tu.

      Moga kita sama2 kuat semangat utk kehidupan yg lebih baik dunia dan akhirat. :)

      Delete
    2. semangat-semangat!yakin boleh!insyaAllah, kejayaan akan menjadi milik kita:)

      Delete
  6. hi..salam kenal...baru follow blog ni....

    saya x pernah lg baca buku2 RAM...semua buku beliau jenis thriller ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam n0e, tq sudi datang ziarah.

      Saya pun pernah sekali aje baca buku tulisan beliau, "Tombiruo terakhir" tapi lama dulu dah masa bujang. cerita thriller tapi memang best, tapi lepas saya mula mengandungkan anak pertama sampai le ni, saya dah tak minat baca kisah2 thriller. sampailah terlihat buku ni kat freezer then teringat kat Nora ( http://dialogueuda.blogspot.com) dia penggemar tulisan RAM ni. itu yg nak cuba try baca buku thriller ni semula. :)
      menjawap pada soalan n0e tadi.. lupa dah sebenarnya, rasanya memang cerita dia semuanya kisah thriller.

      Delete
  7. sedapnya nasi goreng kampung dgn telur mata kerbau tu....
    Alhamdulillah, dah siap writing, tunggu masa nak present pulak.... all the best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur, ni nasi goreng pure kampung di malaysia, rindu tak... :)

      Delete
  8. seronoknye tgk orang yg dah ada family ni..huhu
    saya punye bila dah cukup umur 28 baru nak tamat zaman bujang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah bila sampai masanya Sir pun akan merasa detik bahagia ni... (tapi bila dah berumahtangga nanti semua rasa ada tau.. pahit manis masam masin, semua perencah cukup..:)

      Delete
  9. alahaiiii... awal2 lagi dah tunjuk pic makanan... hukhuk.. laparrr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena waktu makan tu Deqla.. dah tengahari kan. :)

      Delete
  10. ingatkan apa benda free tadi... oooo gitu yerk.. akak tak penah baca novel RAMtu .. suka novel ringan2jer.. ish ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... akak ingat free apa agaknya.. :) Saya pun dah lama tinggalkan cite2 thriller ni kak, ni je nak cuba test balik, tapi tak tahu lah bila nak membacanya. :)

      Delete
  11. datang singgah sini, ingat dah ade n3 baru...
    sibuk betul mfm sekarang ni yer...apepun all the best K!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau time ni tengah sibuk jejalan baca blog. Hehe

      Delete
  12. Eh?....gambar ayah dia tak de ke? Takkan tak rindu kottttt hehe..Gambar anak2 tu cover line je tu...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.... Takkan nak cakap kot yang tu OKje, malulah...

      Cari peluang menyakat lah ni ye.. :)

      Delete
  13. Nasib baik dah kuar drp freezer dptlah lepaskan rindu kan ngan depa2 tuh..heheh..nasi goreng tuh ummmppp nampak mmg sedap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Ummu buat mesti lagi best kot, sekarang ni tengok hasil air tangan Ummu semua mengiurkan.

      Delete
  14. Novel-Novel Ramlee Awang Murshid memang tidak membosankan. Cubalah baca novel ADAM tu sampai habis. Pasti nanti puan akan cari novel2 RAM yang lain ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye ke Koding, emm, kena tunggu abis present nanti baru nak hadap. hehe, nasib baik boleh pinjam up to 6 months.

      Delete