Thursday, 9 May 2013

Penyumbang Utama kelewatan

Salam Semua Sahabat, 

Salam kerinduan buat semua yang dikenali walau sekadar melalui penulisan diblog tapi ingatan tentang sahabat semua tak lari dari ingatan si pelupa ini... hehe... tak sabar nak berjalan2, nak tahu apa kisah yang dilalui, apa yang dimasak seharian, apa catatan perjalanan makan angin, apa kisah tanaman teman yang diperantauan, penulisan kritis isu semasa, luahan perasaan dilema yang dihadapi.. ohh memang rindu....

So pembuka n3 hari ni, nak mengisahkan hal2 yang mungkin menyebabkan kelewatan ke tempat kerja saya sehari2... 

Setiap hari sebelum pi kerja mesti hantar anak2 kesekolah dulu. Kemudian pusing balik then terus ke tempat kerja. Tapi kekadang tu kutipan pengalaman sehari2 tak sama bila pelbagai peristiwa yang menyumbang kelewatan silih berganti berlaku.

Contoh pertama, tertinggal buku.. adus, dah lah mak jenis tak prihatin, masa anak2 turun keluar dari kereta tak perhati betul2, buku kerja yang nak kena hantar. Kalau tak hantar kena rotan, so nak tak nak, kena pusing balik kesekolah hantar bukunya. Pernah sampai satu beg kerja sekolah bebudak ni tertinggal kat rumah, bila tengok drama air mata meleleh, nak tak nak kena gak balik rumah semula dulu ambil beg tu then hantar beg kerja sekolah ke sekolah then baru pusing balik ke tempat kerja.
Contoh kedua, bila time si Haziq tu buat hal, lepas turunkan kakak2 dia, kena bawak pergi ke kedai yang agak mencekik darah lah kan (perbandingan dengan harga paling murah di kedai daerah Rompin ye..). Ye lah pepagi hari mana ada kedai lain yang bukak selain kedai 24 jam ni.


Contoh ketiga, bila dia nak main dulu baru nak pergi ke kelas dia..

Ini antara yang sempat disnap gambar.. So at least nak berjalan dulu2, nenanti dah ada masa baru nak reply semua comment2 yang ada...

Miss u guys...


21 comments:

  1. Salam MFM..
    Hmm patutlah lama tak dengar cerita..busy sungguh dgn kehidupan harian & keterlupaan yer..hehehetakper semua tuh normal lahkan dlm kehidupan working mama..apa yg penting asal kehidupan harian tidak terbarai cukuplah...blog sbg secondary jer kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.... betul Ummu, yang mana patut dulu, perlu didahulukan...

      Delete
  2. Haha...ini kira bingkisan pertama yg mampu disajikanlah dulu sebagai pengubat rindu yeh....
    sure banyak lagi cerita yg best best masih tersimpan dlm fikiran tu..sementara tgh free buat entri banyak banyak lepas tu autopublish!

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyo lah OKje... amik dari draft aje then tambah2 apa yang patut... hehehe... nak auto publish tu nanti kena berguru dulu..

      Delete
  3. miss u too kak.. dah lama x bersiaran eh.. lagi lama dari deqla rupanya...hikhik...apapun welcome back!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. ye lah, nak kena juga cuba bersiaran walau pun sekadar beberapa minit... :)

      Delete
  4. Lama nya menghilang...hehe..
    biasalah MFM, sy ni pun sllu juga lupa..kekadang lupa dompet lah, handphone lah..ada je..hihihi..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Atie, lama tul rasa, bila terjah ke blog Atie tengok dah tukar rupa pun...

      hehehe... kaum ibu kan...

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. takda pengalaman lg antar anak ke sekolah sbb takde cahaya mata lg huhuhuhu... :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe, sekarang ni observe je dulu, nenanti Insya Allah akan melaluinya jugak...

      Delete
  7. biasalah sis..kathy pun selalu macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada segmen ye kathy, insya allah kalau berkesempatan akan join.

      Delete
  8. dah lama menyepikan diri...busy upanya...selamat kembali berposting..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... still alive n0e... rindu nak berborak...

      Delete
  9. Salam mfm.
    Slamat kembali brposting.
    BB1M dh abis guna ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aby,

      Iye Aby, harap2 dapat curi masa ngadap cerita kekawan. Dah abis pun voucher tu.. sebab ada tarikh expired rupanya...

      Delete
  10. Macam-macam citer budak2 pergi sekolah ini ...
    Antara kes yang anak saya buat ...
    Dah hantar sampai sekolah, baru sedar dia tak pakai kasut ...

    ReplyDelete
  11. haha.mcm2 feel kan diorg ni.mak kena ikut la.kang lagi lambat nak ke sekolah..hehe

    ReplyDelete
  12. lame btl U menghilang laling...nasib baik mucul semula...igtkan pergi holiday jauh tadi...hehehe...rupanya BZ ye...semoga dipermudahkan segala urusan kita,insyaAllah:)

    ReplyDelete