Thursday, 16 May 2013

Sambutan Balik Kerja

Salam Sahabat Semua,

Hari semalam balik kerja, sampai kat rumah betul2 habis aje azan maghrib. Bila sudah park kereta, keluar2 tengok si Aisha dah macam alien. Habis badan dan muka dia bengkak2. Memandangkan dah maghrib hari, kat Rompin ni, tak da klinik swasta yang bukak, so angkutlah ke klinik kerajaan rompin.

Kat Rompin ni tak berapa gemar nak deal dengan klinik kerajaan sebab doktor dan pembantu perubatannya sokmo2 menghilang kalau on call. So kami sampai dalam kul 7.25 pm. Tapi doktor hanya tiba tepat jam 8.00 malam.



Cekeding giler anak Ummi ni.. sorry lah, tak sempat nak capai baju..
 Bila tengok je dia dalam keadaan menyedihkan semalam, terus je kepong dia masuk kereta then terus bawak kereta.. tak teringat dah nak ambil baju ke apa ke... hehehe... sorry aisha sayang ye.. kamu sexy sikit hari ni ye..


kena cucuk... alhamdulillah, dia tak nangis pun..

Kena tahan wad dulu, sebab Dr nak observe kesan ubat
 Masa duk boring menunggu tu, sempat gak snap papan tanda ni.. betul2 keboringan.. tengok nama tertulis, ingat doktor tu bebangsa India, tapi yang check si Aisha tadi macam melayu, so dalam hati, ingat doktor2 ni bertugas tu bertukar jadual sesama sendiri kot.
Tapi tadi bila belek kad si aisha.. tengok tu, eh memang nama Dr tu lah... so Dr yang checked Aisha tu bukan melayu lah ye... hehe.. tak terpikir lak nak snap gambar Dr tu..

Tapi yang pasti.......seme tulisan doktor sepesen.. agaknya tulisan PinkyCat pun cegini... hehehe....
Any way... thank you to Dr sebab walaupun lewat... layanannya sangat superb.. so soft cara bercakapnya... dan aisha pun tak takut bila Dr tu nak checked dia...

34 comments:

  1. alahai, masuk wad. cepat2 baik ye adik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq baby, dah keluar wad dah... duk kat 4 jam je kat wad tu.. hehe

      Delete
  2. Replies
    1. kiteorang pun tak tahu sebenarnya dia kena apa, mungkin dia kena gigit labah2 kot... tak pun ulat bulu.. hehehe.... ini semua kiteorang agak2 je lah..

      Delete
  3. alahai kesiannya aisha... then doc cakap apa MF? get well soon ya aisha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doc kata may be dia allergic kot... dan alhamdulillah dia dah ok dah..

      Delete
  4. salam mfm ..
    suspen juga tengok muka si aisyah tu, nampak lebam2 ..
    sakit apa ...
    moga cepat semboh ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... bengkak2 muka dia tu bak kata Doc, dia allergic kot.. kiteorang pun tak tahu dia kena apa sebenarnya...

      Delete
  5. salam MFM ...kenapa ngan aisha nie..kena demam ker? kurus betul kan...anyway get well soon yer aisha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ummu, kurus kan dia, tapi dia kuat makan nasi sebenarnya.. masa lahir pun dia besar jugak lebih kurang 3.8 tapi bila makin besar dia makin kurus.

      Dia tak demam pun, tengah dia main2 kat tepi rumah tu tetiba dia gatal2 then bengkak terus.

      Delete
  6. Alahai siannya,..... Salah makan apa tu MFM..
    OK gak Klinik kerajaan tak yah nak bayau mahal! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan salah makan OKje, tak tahu dia kena apa sebenarnya, tengah dia duk main kat tepi rumah, main masak2 guna pasir guna daun, tetiba dia gatl2 then bengkak..

      Delete
    2. bukan tak yah nak bayau mahal, memang tak bayar apa pun, hehehe..

      Delete
  7. kesian dia kena bengkak2,
    kena gayanya, kadang2 hospital kerajaan ni
    dah makin mantop..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak, ada tempat2 sememangnya perkhidmatan klinik kerajaan memang bagus servisnya.

      Delete
  8. kesian dia...kenapa sampai bengkak2 camtu

    ReplyDelete
  9. ehh apa punca sampai bengkak2 cam tu.. kesiannye.. dah sembuh ke kak??

    ReplyDelete
  10. Kesian nya anak dara ni...alergik kot badan bengkak2..bagus lah tu Dr layan dgn baik..sllu sgt Dr kerajaan kena komplain kan..tapi bukan semua...:)

    ReplyDelete
  11. semoga cepat sihat sayang...

    ReplyDelete
  12. alahai kesian tgk muka Aisha... dah la tanpa baju ummi letak dalm blog..... hihihi
    Aisha allegik apa tu?

    ReplyDelete
  13. aisha alergic ape tu MFM? kesian betol tgk gambar ni...dah la cekeding, pastu kena sakit plak...aish...mmg kesian btl budak ni...semoga cpt sihat ye syg:)
    - bdn aisya lebih kurang mcm aliya, kurus camni jugak...nasik tak nak mkn...mkn biskut dan roti je:(

    ***Mmg tidak dpt disangkal lagi yg tulisan PC pun lebih kurang cenggitu jugak,hahaha...asalkan diri sendiri blh bace dan staff boleh faham kire ok lah tu...hihihi;p

    ReplyDelete
  14. salam hi !
    ala sian nyer aisha...dia alah pada apa kak?hehehe
    hope dia dah okey....

    ReplyDelete
  15. assalam,

    kesian aisha, tapi nampak macam ok jer.. moga cepat sembuh ia sayang..

    ReplyDelete
  16. takpa, kat wad sume nurse2 comel.
    konpem aisha cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  17. camne aisha? dah ok ke?? alergik kut...sian aisha...moga aisha cepat sembuh...

    ReplyDelete
  18. Assalam MFm...... Tenet teruk lagi ke?

    ReplyDelete
  19. moga cepat sembuh yea. sian tgk

    ReplyDelete
  20. Penat tunggu entri baru! Huhu...

    ReplyDelete