Thursday, 3 April 2014

Rindu Yang kian Mekar

Salam buat mereka yang sering bertandang,

Hari ni just nak share tentang rasa rindu... rindu yang kian mekar.. semakin hari semakin pilu... sesekali menitis juga air mata bila teringat semasa dia masih ada disisi..seakan-akan terdengar dia memanggil2 nama kita.. Al-fatihah buat Mak yang dah pun meninggalkan dunia ini....

Gambar terakhir arwah Mak ketika di masukkan ke Hospital sebaik sahaja balik dari menunaikan umrah
Dalam kesedihan dengan peninggalan Mak, dalam hati masih memanjat rasa syukur ke hadrat Ilahi, Mak pergi setelah balik dari menunaikan Umrah, Alhamdulillah hajat Mak untuk ke tanah suci tercapai. Mak sampai kerumah awal pagi Jumaat dalam pukul 12 lebih pada  07/03/2014 setelah berada di sana dari 23/02/2014 sehingga 06/03/2014. Tak lama pun Mak di rumah, pada 08/03/2014 bersamaan 1Jamadil Awal 1435H jam 08.45 pagi di usia 75 tahun, Mak pergi mengadap Yang Esa.

Tamat sudah perjalanan Mak didunia ini, moga rohnya ditempatkan dikalangan mereka yang beriman. Al-fatihah. Tapi yang pasti bila Mak sudah pergi, putus sudah doa seorang Ibu terhadap anaknya, dimana doa seorang Ibu teramatlah diredhai Allah. Doa seorang Ibu mudah menembusi langit tanpa hijab di hadapan Allah S.W.T.

Duhai sahabat2 sekalian, berbuat baiklah dengan Ibu tatkala mereka masih ada didunia. Banyakkan masa dengan mereka, hiburkan mereka dengan rasa bertapa bersyukurnya kita mempunyai Ibu yang senantiasa mendoakan kita.

9 comments:

  1. terima kasih atas peringatan.
    kadang-kadang tu kite sibuk dengan kerja.
    balik jumpa mak ayah time cuti je.
    menangis la sekarang, bukan bila diorang dah takde da.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Sir Nik, kekadang kita ni, bila dah tak de depan mata baru nak terkenang2....

      Delete
  2. salam MfM ...
    lama menyepi ..
    salam takziah utk mfm atas pemergian yg orang yg tersayang ..
    pergi utk melihat ganjaran2 yg dibuat selama hidup didunia ..
    kubur adalah pintu kepada satu perjalanan panjang yg seterusnya ..
    aman dikubur .. mudah la perjalanan tu ..
    azab dikubur .. payah la perjalanan tu nanti ..
    moga roh mak mfm ditempatkan semasa sama roh org yg soleh ..
    al fathihah ,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aby, iyelah lama tul kita tenggelam... hehehe... how's study?... tq Aby untuk peringatan tu... moga diri ini dapat memperbaiki apa yang kurang untuk yang akan datang..

      Delete
  3. Salam takziah buat MFM…
    Amin, semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang2 beriman dan bertakwa...
    Baca coretan ni buat saya pun rindu sgt2 kat mak… tak sabar nak habis belajar cepat2 biar boleh balik cium dan peluk mak erat2… Missing her deeply :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Nur, sekarang baru betul2 faham perasaan mereka2 yang telah kehilangan Mak.. Janji senantiasa luangkan masa untuk mendengar suara Mak biar pun berjauhan...

      Delete
  4. Alahai sedihnya.....ada jugak ambik gambar sebagai kenang kenangan yek...Arwah pergi sana dgn sapa MFM?...
    Beruntungnya arwah... pergi menemuiNya betul betul selepas balik umrah.....
    Al fatihah....

    ReplyDelete
  5. Ya Allah! sedihnya... moga mak MFM ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..amin! Al-Fatihah & salam takziah ya...

    ReplyDelete
  6. innalillahiwa innailaihirojiun... MF sedihnya... takziah dari saya... lama MF menyepi... ada berita sedih rupanya.... Moga allahyarhamah ibu MF berada bersama para solihin... Sedihnya... Teringat allahyarham ibu saya juga... Moga MF tabah dan redha ya...

    ReplyDelete