Wednesday, 9 April 2014

Ala-ala di OberC gitu...

Salam buat semua,

Moga perjalanan hidup kita sehari-hari senantiasa dalam rahmat Allah S.W.T... This week bila ke tempat kerja ada feeling cam "duk kat oberC ke aku ni?"... hehehe... biarlah rasa cam syok sendiri pun.. Tapi itulah, Allah itu Maha berkuasa keatas segalanya...

Terasa seperti melalui Musim Bunga pulak...









JGJ bersantai di Korea....





Thinking of... "agak2 possible tak, merasa salji lak lepas ni"..... :)


“Tuhan kami, tidaklah Engkau jadikan ini sia-sia, Maha Suci Engkau jauhkanlah kami dari azab neraka. 

Read more: khazanahislamku

Thursday, 3 April 2014

Rindu Yang kian Mekar

Salam buat mereka yang sering bertandang,

Hari ni just nak share tentang rasa rindu... rindu yang kian mekar.. semakin hari semakin pilu... sesekali menitis juga air mata bila teringat semasa dia masih ada disisi..seakan-akan terdengar dia memanggil2 nama kita.. Al-fatihah buat Mak yang dah pun meninggalkan dunia ini....

Gambar terakhir arwah Mak ketika di masukkan ke Hospital sebaik sahaja balik dari menunaikan umrah
Dalam kesedihan dengan peninggalan Mak, dalam hati masih memanjat rasa syukur ke hadrat Ilahi, Mak pergi setelah balik dari menunaikan Umrah, Alhamdulillah hajat Mak untuk ke tanah suci tercapai. Mak sampai kerumah awal pagi Jumaat dalam pukul 12 lebih pada  07/03/2014 setelah berada di sana dari 23/02/2014 sehingga 06/03/2014. Tak lama pun Mak di rumah, pada 08/03/2014 bersamaan 1Jamadil Awal 1435H jam 08.45 pagi di usia 75 tahun, Mak pergi mengadap Yang Esa.

Tamat sudah perjalanan Mak didunia ini, moga rohnya ditempatkan dikalangan mereka yang beriman. Al-fatihah. Tapi yang pasti bila Mak sudah pergi, putus sudah doa seorang Ibu terhadap anaknya, dimana doa seorang Ibu teramatlah diredhai Allah. Doa seorang Ibu mudah menembusi langit tanpa hijab di hadapan Allah S.W.T.

Duhai sahabat2 sekalian, berbuat baiklah dengan Ibu tatkala mereka masih ada didunia. Banyakkan masa dengan mereka, hiburkan mereka dengan rasa bertapa bersyukurnya kita mempunyai Ibu yang senantiasa mendoakan kita.